Bekräftat: Svennis lämnar City

Officiellt besked i dag: svensken får gå – köps loss för tolv miljoner kronor

FOTBOLL

I dag kom det väntade beskedet:

Sven-Göran Eriksson, 60, sparkas från Manchester City.

Klubben bekräftar nu det hela på hemsidan.

Det har varit ”klart” en längre tid.

Nu är det också officiellt.

Sven-Göran Eriksson lämnar Man City efter bara en säsong.

Premier League-klubbens hemsida är det, inte oväntat, bara sockersöta toner efter skilsmässan:

– Vi önskar honom all lycka, säger klubbdirektören Alistair Mackintosh.

– Jag har njuitit av min tid här. Jag vill tacka fansen, spelarna och ledarna för den här tiden och jag önskar klubben stor lycka de kommande åren, säger Eriksson.

Mexiko nästa

Han hoppade på tränarjobbet för City i somras och förde klubben till plats nio i Premier League, bland annat efter att ha vunnit båda säsongens derbyn mot Manchester United.

Men det räckte inte för ägaren Thaksin Shinawatra, som nu vill ha en ny coach och som redan för över en månad sedan – efter den pinsamma förlusten hemma mot Fulham (2–3) 26 april – beslutade sig för att säga upp svenskens kontrakt.

Enligt Manchester Eveningnews köps svensken fri från sitt kontrakt för en miljon pund, nästan tolv miljoner kronor.

Nu tar Sven-Göran Eriksson, med stor sannolikhet och som Sportbladet avslöjade i fredags, över förbundskaptensjobbet i Mexiko.

Vem som tar över City är fortfarande oklart.

Det spekuleras i flera namn – bland annat Mark Hughes (nu i Blackburn). City har, enligt Sky Sports, fått ”motvilligt” tillstånd av Blackburn att föra samtal med Hughes. Den förre anfallsspelaren vann två ligatitlar och tre FA-cuptitlar med Man United under sin akriva karriär.

Även brasilianarna Luiz Felipe Scolari (nu förbundskapten för Portugal) och förre storstjärnan Zico har nämnt som tänkbara ersättare till Eriksson.