”Jag vill spela för Real Madrid”

Ronaldo öppnar för en flytt – trots allt

Foto: AP
Ronaldo kan vara på väg bort från Manchester United.
FOTBOLL

Real Madrids jakt på stjärnan Cristiano Ronaldo, 23, har varit en het potatis.

Nu tar han själv bladet från munnen – och öppnar för en flytt.

– Jag vill spela för Real Madrid, säger Ronaldo.

Real Madrids ihärdiga jakt på Ronaldo har väckt ont blod i trakterna kring Old Trafford. Den 27 maj gick Manchester United ut med en krigsförklaring på sin officiella hemsida och skrev:

”Manchester United har med växande irritation sett Real Madrids kommentarer om att de vill värva Ronaldo. Faktum är att spelaren är under ett långtidskontrakt och att spelaren inte är till salu. Om inte Real Madrid slutar med sitt oacceptabla beteende har vi inget annat alternativ än att rapportera klubben till Fifa”.

Vill att United får betalt

Men nu tar spekulationerna ny fart. I en intervju med den brasilianska tidningen Terra säger Ronaldo:

– Jag vill spela för Real Madrid, men bara om det är sant att de är villiga att betala mig och Manchester United det som de har sagt.

– Hur som helst, det hänger inte på mig.

Enligt uppgifter i spansk press är Real Madrid berett att betala 950 miljoner kronor, nästan en miljard, i övergångssumma. Ronaldos årslön landar på drygt 180 miljoner kronor.

”Viktigt sända ett budskap”

Ronaldo, som har EM med Portugal att tänka på, säger att han vill få död på snacket inför mästerskapet. Men frågan är om inte hans uttalanden blir som att spruta t-röd på en låga som var på väg att slockna.

– Det är viktigt att sända ett budskap. Från och med nu kommer jag inte diskutera det här mer förrän efter EM. Det är inte ens värt att fråga mig för jag kommer ändå inte att svara.