Fifa: Man Uniteds bevis håller inte

Real Madrid frias från brott vid värvningen av Ronaldo

Foto: AFP
pekar mot real? Det mesta tyder på att Cristiano Ronaldo går till Real Madrid efter EM.
FOTBOLL

Manchester United anmälde Real Madrid till Fifa för den spanska klubbens sätt att locka till sig Cristiano Ronaldo.

Men Fifa valde under måndagen att fria Real Madrid, uppger nyhetsbyrån AP.

Real Madrids ihärdiga jakt på Manchester Uniteds stjärna Ronaldo har väckt ont blod i trakterna kring Old Trafford. Den 27 maj gick Manchester United ut med en krigsförklaring på sin officiella hemsida och skrev:

”Manchester United har med växande irritation sett Real Madrids kommentarer om att de vill värva Ronaldo. Faktum är att spelaren är under ett långtidskontrakt och att spelaren inte är till salu. Om inte Real Madrid slutar med sitt oacceptabla beteende har vi inget annat alternativ än att rapportera klubben till Fifa”.

”Jag vill spela för Real Madrid”

Men spekulationerna tog snabbt ny fart. I en intervju med den brasilianska tidningen Terra sa Ronaldo:

– Jag vill spela för Real Madrid, men bara om det är sant att de är villiga att betala mig och Manchester United det som de har sagt.

Den 14 juni uppgav Daily Express att Ronaldo sagt ja till Real Madrid. Enligt tidningen höjer Ronaldo sin veckolön på 125 000 pund i United till hela 300 000 pund i Real – vilket gör honom till världens bäst betalda fotbollsspelare.

Ronaldo har själv sagt att han inte vill kommentera ärendet under pågående EM – men United valde i förra veckan att göra allvar av sitt hot och anmälde Real Madrid till Fifa.

Men attacken blev fruktlös. Under måndagen beslutade Fifa att fria Real Madrid eftersom Uniteds dokumentation inte kunde bevisa något kontraktsbrott.