”Jag kommer att prata – efter EM”

Ronaldo om det känsliga Real Madrid-ryktet

Foto: AFP
pekar mot real? Det mesta tyder på att Cristiano Ronaldo går till Real Madrid efter EM.
FOTBOLL

Stanna i Manchester United?

Eller flytta till Real Madrid?

Cristiano Ronaldo, 23, dröjer med svaret.

– Jag vill inte prata om min framtid, säger han.

Cristiano Ronaldos framtid har blivit en följetong. Real Madrids ihärdiga jakt på Manchester Uniteds stjärna har väckt ont blod i trakterna kring Old Trafford och i förra veckan valde United att anmäla Real Madrid till Fifa.

Men attacken blev fruktlös. Under måndagen beslutade Fifa att fria Real Madrid eftersom Uniteds dokumentation inte kunde bevisa något kontraktsbrott.

”Fullt fokuserad på kvartsfinalen”

Ronaldo har tidigare sagt att han inte vill diskutera sin framtid. Och när han i dag, för första gången på flera veckor, kommenterade den känsliga övergången höll portugisen fast vid sin linje.

– Jag vill inte prata om min framtid eftersom jag är fullt fokuserad på kvartsfinalen mot Tyskland. Jag kommer bara att prata om det efter EM, sa han enligt nyhetsbyrån AP.

Ronaldo var annars på skämthumor och sa på skoj att han hade en motståndare i den portugisiska truppen – förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari, som efter EM tar över Chelsea.

”Måste ha respekt”

– Jag kallar honom för en konkurrent nu, sa Ronaldo, men tillade snabbt:

– Nej, det är bara ett skämt. Jag är god vän med honom och tycker att han har tagit ett bra beslut för sin framtid. Jag är säker på att det kommer att gå bra för honom, han är en bra coach.

Inför mötet med Tyskland sa Ronaldo:

– Vi måste ha respekt för Tyskland. Det är ett farligt lag med väldigt bra spelare. Men det är vi också, så vi får väl se...

ARTIKELN HANDLAR OM