Triangeldramat

Sir Alex rasande på Scolaris övertalning av Ronaldo

1 av 2 | Foto: ANDREW YATES
Cristiano Ronaldo öppnar för flytt, till stor del för att han har lyssnat på...
FOTBOLL

LONDON. Scolari har hjälpt Real Madrid att värva Cristiano Ronaldo.

Tricket av den nya Chelsea-bossen får Sir Alex Ferguson att koka av ilska.

– Som Scolari sa går inte sådana tåg så ofta under ens karriär och då gäller det att hoppa på, säger Ronaldo.

Engelska tidningar är tapetserade i dag med stora rubriker om Ronaldos chockbesked.

Nu i helgen väntas han avslöja sin flytt från Manchester United till Real Madrid för ett guldkontrakt värt drygt 800 miljoner kronor.

Efter veckor av spekulationer tog Cristiano Ronaldo, 23, själv bladet från munnen i går efter att Portugal åkt ut ur EM.

– Jag har inte kunnat uttala mig tidigare då all fokus legat på Portugal och EM men nu när vi är utslagna är det dags för mig att förklara. Vi får se under de närmaste dagarna om vi når en överenskommelse, säger han på presskonferensen.

Ronaldo fattade beslutet att börja spela i La Liga redan före Champions League-finalen – trots att han har fyra år kvar på kontraktet.

”Ett steg framåt”

– Om jag vill lämna klubben? De flesta känner redan till vad jag vill och om ett par dagar kommer mitt besked.

Manchester United hävdar dock fortfarande att deras största stjärna inte är till salu. De kan dock kompromissa och låta honom gå om ett år, skriver Daily Mail. Men Ronaldo flyger enligt uppgift till Manchester i dag för ett möte med Sir Alex Ferguson. De har inte pratat sedan i maj då började träningen med det portugisiska landslaget.

– Vi har inte haft något att säga varandra. Jag bryr mig inte om han blir arg. Det här är mitt beslut och vad jag vill.

Han ska också ha rådfrågat sin förbundskapten Scolari, som nu blir Uniteds ärkefiende som ny manager för Chelsea. Att han uppmuntrade flytten har gjort Ferguson ännu mer rasande, skriver Daily Express.

– Det här är min dröm och ett steg framåt. Det är en stor möjlighet och som Scolari sa så passerar det här tåget bara en gång. Då måste man ta vara på den chansen.