Elmanders drömkontrakt – 40 miljoner per säsong

”Jag längtar efter att få spela de stora matcherna”

1 av 3 | Foto: Bolton Wanderers
Speltid före pengar, resonerade Johan Elmander när han valde Bolton i Premier League. Trots det är hans nya kontrakt värt omkring 40 miljoner kronor per säsong.
FOTBOLL

I söndags var Boltons manager Gary Megson i Göteborg för att övertyga Johan Elmander.

I går blev rekordövergången klar.

Landslagsanfallaren får sin önskan om Premier League-spel uppfylld – och en drömlön på över 40 miljoner kronor.

– Jag längtar efter att få spela de stora matcherna, säger Johan Elmander.

 I går kväll landade en trött med nöjd Johan Elmander i Göteborg.

Efter två dagar i Bolton blev övergången, klubbens största någonsin, klar och den 20 juli börjar Johan Elmander, 27, att träna med sitt nya lag.

– Jag blev så sugen när jag var nere på planen, mattan är fantastisk, säger Johan Elmander till Sportbladet.

Treårskontraktet med Bolton sätter punkt för den rika skörd av rykten som funnits under den sista säsongen i franska Toulouse.

Handlar om att få spela

– Efter alla spekulationer känns det jätteskönt att veta var man hamnar. Det har funnits väldigt många olika alternativ och det som skrivits har stämt bra. Men jag överväger mer att få spela än att sitta på en bänk och tjäna mina pengar, säger Johan Elmander.

En av de viktigaste faktorerna bakom beslutet att välja Bolton är tränaren Gary Megsons syn på Johan. Redan i vintras ville Gary Megson värva Johan Elmander som ersättare till Chelseaflyttande Nicolas Anelka.

Boltons manager har följt svensken i tre till fyra år. I söndags åkte Megson själv till Göteborg för att personligen övertyga Johan Elmander.

– Det betyder mycket att tränaren tar sig tid. Det var ett otroligt positivt möte, han talade om min roll och hur han vill att laget ska spela. Han berättade att han sett mig träna till och med i Bröndby så han kan mig in och utan, berättar Johan Elmander.

Traditionell fotboll

I fjol slutade Bolton på 16:e plats i ligan. Tränaren Sammy Lee sparkades och Megson kom in. Inför kommande säsong har man gjort en nysatsning.

När Megson kom in gick snacket om att Bolton gick tillbaka till en mer traditionell engelsk fotbollsyn – mer sparka och spring – vilken Christian Wilhelmsson, då på lån, blev offer för.

Nöjd med lönen

Johan Elmander har talat med ”Chippen” inför klubbavalet, men inte blivit skrämd.

– Nej, absolut inte.

Kontraktet med Bolton innebär en rejäl lönehöjning. I Toulouse tjänade Elmander enligt Sportbladets upppgifter kring 17 miljoner kronor per år. I Bolton får han en årsinkomst kring 42 miljoner kronor, erfar Sportbladet. Johan Elmander kommenterar inga summor men är nöjd med dealen.

– Jag är extremt nöjd. Nu hittade jag en klubb som verkligen tror på mig och som jag kan få fantastiska pengar från också, så det är verkligen bra.bra,säger Elmander.

Så tycker experterna:

Foto: -

Erik Niva

– Han kommer tyvärr inte klara sig så bra som han hade kunnat göra i Premier League. Johan Elmander har absolut egenskaperna och talangen för att lyckas i England, men Bolton spelar ett alldeles för primitivt spel för att han ska kunna få ut max av sina kvalitéer.

Stefan Alfelt

– Jag tror att det kommer gå bra. Bolton kommer nog kunna utnyttja honom och hans egenskaper på ett bra sätt i sitt kontringsspel. Premier League är världens bästa liga och där kommer Elmander få spela många tuffa matcher och utvecklas.

Simon Bank

– Det är en våldsam risk han tar. Halva truppen är på väg bort, ingen vet vilket Bolton vi får se i höst – däremot har vi redan sett Johan Elmander försöka rädda ett uselt bottenlag på egen hand. Det var vad han gjorde i Toulouse i år. Om inte Bolton förstärker blir det samma uppgift i vinter, och det kommer inte att bli roligt. Jag tror att det här är ett misstag.