Tottenham irriterade på Manchester United

Vill stoppa Berbatovs övergång

FOTBOLL

Sir Alex Ferguson säger att han bara vill värva en enda spelare inför kommande säsong. Den spelaren är Dimitar Berbatov, 27, men Tottenham vägrar att sälja.

Den giftige Berbatov är Manchester Uniteds enda namn på önskelistan – till Tottenhams förtret.

Manchester United utkämpar just nu två olika strider. Den ena handlar om att behålla Cristiano Ronaldo som lockas av Real Madrid, den andra om att värva anfallaren Dimitar Berbatov från Tottenham. Tottenham befinner sig paradoxalt nog i samma situation som United. De vill behålla sin stjärna, men det kan bli svårt.

Carrick-affär skapade irritation

Enligt en källa som Observer talat med är det irriterat mellan klubbarna och har så varit ända sedan United värvade Michael Carrick från Tottenham, 2006.

– United gjorde mot Spurs vad Real Madrid gör mot United nu, säger källan.

Kräver 360 miljoner kronor

Tottenham har satt en prislapp på Berbatov på 30 miljoner pund, motsvarande nästan 360 miljoner kronor. Berbatov, som har två år kvar på sitt kontrakt, sägs dock vilja gå till United.

– Han vill definitivt gå, men Tottenham vill inte sälja på grund av det som hände med Carrick, säger källan till Observer.

United lär dock inte ge upp. Dimitar Berbatov är spelaren man vill ha och han tycks vara den ende spelaren klubben har siktet inställt på.

– Vi tittar på en eller två spelare, säger Ferguson.