”Freddie” hyllas efter Svennis-mötet

”Det känns som att steget är tillbaka”

FOTBOLL

Här postar vi ett trevligt vykort hem till Sverige och Lasse Lagerbäck så här i inför EM-tider.

Fredrik Ljungberg hyllas efter 1–1 mot Svennis City.

– Han växer och det känns som att steget är tillbaka, säger Canal Plus-experten Pelle Blohm.

Den svenske landslagsmittfältaren har upplevt en jobbig förstasäsong med West Ham, fylld av skador, comebackförsök och nya skador.

I dag gjorde Ljungberg en 90-minutersmatch och imponerande i sitt spel i bortamötet med Manchester City; ”Freddie” visade stor rörlighet, sprang kopiöst och fanns även med i förarbetet till West Hams mål.

Och, kanske bäst av allt, matchbilderna avslöjade inga tecken på skadekänningar.

– Jag har haft lite problem med ena baksidan efter Arsenal-matchen, men det känns jättebra nu, sa Ljungberg redan efter Fulham-mötet i förra omgången.

West Hams 1–0 i den åttonde minuten var mycket vackert – Ljungberg hittade in med ett fint inspel från högerkanten till Carlton Cole som metern framför City-keepern Joe Hart trixade upp bollen och cykelsparkade in 1–0.

I andra växte Ljungbergs spel och han blev allt mer inblandad i West Hams offensiv.

– Han börjar hitta sin position och man ser mer speed hos honom. Sedan är det bra att han byter kant, säger tränarprofilen Patrick Walker.

Efter att Darius Vassel kvitterat i den 16:e minuten kändes West Ham närmare en seger i andra. Joe Hart – som petat Andreas Isaksson från förstapositionen i City – svarade för två, tre högkvalificerade räddningar.

– Man kan säga att det är lite flyt, men målvakter med självförtroende hamnar rätt. Han gör sig stor och får bollen på sig. Svennis har rätt, säger Pelle Blohm.

Med sju minuter kvar att spela var Ljungberg själv nära att avgöra mötet. Efter ett starkt genombrott från vänsterkanten sköt mittfältaren tätt utanför Harts högra stolpe.

– Det är bara sista finishen som saknas om man ska vara lite kritisk, säger Blohm.