”Keegan lämnar INTE Newcastle”

Stannar trots krismöte

FOTBOLL

Newcastle United dementerar nu att Kevin Keegan har fått sparken som tränare för klubben.

Tvärtom vill klubben att den av fansen så älskade managern stannar på sin post.

– Kevin är oerhört viktig, både nu och i framtiden, säger man i ett uttalande.

Foto: AP
I brittisk press hävdas det att Kevin Keegan suttit i krismöte under dagen och troligen lämnar Newcastle – frivilligt eller på tvång.

Enligt uppgifter i England ska Kevin Keegan ha reagerat mot att Newcastle inte värvat de spelare han ville ha och därför har han suttit i möte med klubbens ledning. Dessa möten har lett till spekulationer att Keegan var på väg bort.

– Newcastle United kan bekräfta möten mellan styrelsemedlemmar och managern Kevin Keegan som hölls både i går och i dag. Kevin har kommit med ett antal synpunkter och dessa har diskuterats med honom, skriver Newcastle i ett pressmeddelande.

Vill lugna supportrarna

När ryktet började gå att Keegan skulle få sparken tog sig ett antal supportrar till St James Park där de protesterade och krävde ägaren Mike Ashleys och styrelsens avgång i stället. Nu försöker Ashley lugna supportrarna.

– Klubben vill fortsätta utvecklas med sin långtids strategi och vill klargöra att Kevin är oerhört viktig, både nu och i framtiden. Newcastle United värdesätter insatsen och det engagemang som Kevin har visat sedan sin återkomst till St. Jame's Park och vill att han ska fortsätta spela en väsentlig roll som manager i klubben, skriver man.

Ingen succé

Keegans tid i Newcastle, där han tog över efter Sam Allardyce, har inte varit någon vrålsuccé. Laget har vunnit sex av 21 matcher under hans ledning och årets ligastart har gett en vinst, en förlust och en oavgjord.

Då ska man ha i åtanke att den oavgjorda matchen var mot regerande mästarna Manchester United. Trots sitt svaga facit är Keegan oerhört populär bland supportrarna och hälsades som en frälsare när han återvände till Newcastle och klubbfotbollen efter en längre time out.

ARTIKELN HANDLAR OM