Alan Curbishley lämnar West Ham

Missnöjd med värvningarna.

FOTBOLL

Han tackade för sig med en 4–1-seger mot Blackburn.

Nu lämnar Alan Curbishley West Ham.

Missnöje med klubbens värvningar är orsaken.

Fredrik Ljungberg var den första att försvinna. Sedan lämnade Anton Ferdinand och George McCartney klubben oh när West Ham "ersatte" de spelarna med 32-åriga anfallaren David Di Michele, tidigare Torino, och 26-åriga kongolesiska ytterbacken Herita Ilunga från Toulouse blev det uppenbarligen för mycket för Curbishley som alltså lämnat West Ham.

– Försäljningarna av Anton Ferdinand och George McCartney samtidigt som vi släppte Freddie Ljungberg var det rätta för klubben och besluten är fattade med tanke på våra framtida intressen, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Söker nya kandidater

Alan Curbishley ska också ha bråkat med olika spelare och nu måste klubben hitta en ny manager. Curbishley kom till West Ham i december 2006 och räddade laget kvar i högsta serien genom att vinna sju av de nio sista matcherna. I år har han inlett med två segrar och en förlust på de tre första matcherna och laget ligger på femte plats i den unga tabellen.

– Vi bekräftar att vi har accepterat Alan Curbishleys avskedsansökan då vi känner att det är det bästa för båda parter. Vi önskar Allan all lycka i framtiden. En lista med kandidater håller på att tas fram och när allt är klart kommer en ny West Ham-manager att presenteras, skriver klubben på sin hemsida.