Nu lämnar Kevin Keegan Newcastle

Fansen protesterar

FOTBOLL

Newcastle United har hela tiden hävdat att Kevin Keegan ska stanna i klubben. Så blir det inte. Efter ytterligare ett möte mellan managern och ordföranden är det nu klart att legenden lämnar Newcastle. Allt till fansens stora besvikelse.

”Klubben vill fortsätta utvecklas med sin långtids strategi och vill klargöra att Kevin är oerhört viktig, både nu och i framtiden. Newcastle United värdesätter insatsen och det engagemang som Kevin har visat sedan sin återkomst till St. Jame's Park och vill att han ska fortsätta spela en väsentlig roll som manager i klubben.” Så skrev Newcastle i ett pressmeddelande i går.

Lämnar efter åtta månader

I dag lämnade Kevin Keegan alltså sitt jobb som manager för Newcastle United. Han uppges vara missnöjd med värvningarna Xisco och Ignacio Gonzalez och har krävt ett större inflytande över värvningar. Så blir det inte. Efter ett möte med ägaren Mike Ashley står det nu klart andra sejouren i Newcastle inte blev längre än åtta månader för Keegan.

– Jag har jobbat oerhört hårt för att finna en väg fram med direktörerna, men tyvärr var har det inte varit möjligt. Det är min åsiktt att en manager måste ha rätten att styra och en klubb ska inte tvinga på någon manager en spelare han inte vill ha, säger Keegan enligt AP.

Synd om fansen

Supportrarna rasar mot Mike Ashley och kräver i stället dennes avgång. Keegan säger dock att han hoppas att det går bra för klubben även fortsättningsvis.

– Jag tycker oerhört synd om spelarna, personalen och framförallt supportrarna. jag har inte haft något annat väl än att gå, förklarar han.

Keegan blir den andre tränaren att lämna sitt uppdrag i Premier League. I går sa Alan Curbishley tack och hej till West Ham. Tre omgångar har spelats hittills.

ARTIKELN HANDLAR OM