Fowler till Blackburn

Får betalt per match

Foto: AP
Liverpools Robbie Fowler.
FOTBOLL

Liverpool-legendaren Robbie Fowler, 33, gör comeback i Premier League.

Bara detaljer återstår innan han klar för Blackburn Rovers.

Och han får betalt per match.

Han kommer inte att tjäna någon förmögenhet på sitt senaste kontrakt. Om han nu inte når upp till formen från mittet av 1990-talet då han gjorde över 30 mål tre säsonger i rad i ligan. Robbie Fowler har nämligen skrivit på ett kontrakt som ger honom lön efter prestation.

– Vi är i princip överens om ett tremånaders "betalt-som-du-spelar-kontrakt" och vi hoppas att allting är klart i slutet av veckan. Om vi kommer vidare och registerar honom. Om managern sedan vill så är han tillgänglig för truppen till matchen mot Arsenal på söndag, säger Blackburns ordförande John Williams enligt AP.

Återförenas med Ince

Robbie Fowler är en ikon i Liverpool. Han debuterade redan 1991 och har gjort 128 mål på 288 matcher för klubben och han blev aldrig så stor som han var där. Karriären har sedan gått vidare i Leeds United, Manchester City, Liverpool igen och Cardiff City för vilka han gjorde 13 matcher och fyra mål. Nu återförenas han med sin gamle lagkamrat i Liverpool och landslaget, Paul Ince, som är manager för Blackburn med vilka Fowler tränat den senaste tiden.