Hotades till livet - klubben betalade

West Ham betalade spelarens spelskulder

FOTBOLL

Med spelskulder på 800 000 pund tvingades West Ham-spelaren Matthew Etherington gå till klubben och be om ett lån. Klubben gav honom 300 000 eftersom Etherington hotades till livet på grund av sina skulder.

– Matthew vill bara betala tillbaka sina pengar och slippa den här mardrömmen, säger en källa till Daily Mail.

Han tjänar 30 000 pund i veckan, motsvarande drygt 330 000 kronor, men det räckte inte långt när Matthew Etheringtong dragit på sig 800 000 pund, motsvarande nära nio miloner kronor i spelskulder. Spelskulder som ledde till att han fick ta emot dödshot och ett meddelande om att han måste göra en rejäl avbetalning om inte hotet skulle bli verklighet.

Måste söka hjälp

Etherington vände sig till sin klubb West Ham och klubben tog uppenbarligen hotet på allvar, då de valde att hjälpa spelaren med en avbetalning på 300 000 pund. Klubben kräver nu att mittfältaren söker hjälp för sitt spelberoende.

– De vet hur mycket mod det krävdes av honom för att komma till dem. Det är inte ett samtal som man gärna vill ta med sin klubb, säger en källa till Daily Mail.

Hjälte 2005

Redan 2006 fick Etherington hjälp med sitt spelberoende, men återföll 18 månader senare. Han har även straffats av klubben för rattonykterhet vid ett tidigare tillfälle. Nu står West Ham bakom spelaren som hjälpte laget tillbaka till Premier League genom att spela fram till det avgörande målet i play off-finalen mot Preston North End 2005.

– Vi jobbar för att stötta honom genom detta. Matthew vet att han behöver professionell hjälp oich accepterar att det är viktigt för honom, säger en talesman för West Ham.

FAKTA

Matthew Etheringtong

Född: 14/8 1981

Längd: 178 cm

Klubbar: Peterborough United, Tottenham Hotspur, Bradford City, West Ham United

Landskamper: U21, 3.