Robinho längtar efter Chelsea-möte

”Vi vill visa honom att han gjorde fel val”

FOTBOLL

Han var på väg till Chelsea.

Han ville till Chelsea.

Han hamnade i Manchester City

Och nu möter Robinho Chelsea.

Foto: AFP
Kom igen då Chelsea! Robinho är sugen på att sänka klubben som nästan värvade honom.

Debuten kunde inte ha skrivits mer perfekt. När Robinho i morgon gör sin första match i Premier League möter han det lag han egentligen skulle ha spelat i, Chelsea. Ni minns väl hur Londonklubben jagade Robinho som å sin sida bedyrade för världen att han ville till Chelsea? Det var innan Dr Sulaiman al-Fahim kom in i bilden med sina miljarder och lockade Robinho till Manchester City i stället.

– På morgonen säger han att han älskar Chelsea och vill vara en del av Chelsea och ett par timmar senare skriver han på för en annan klubb, men det var hans beslut. Han måste spela bra för Manchester City och vill vill visa honom att fattade fel beslut, säger Chelsea-målvakten Petr Cech, enligt Soccernet.com.

Klarar av pressen

Förväntningarna på Robinho är enorma. Han är den första i vad som ska bli en rad av världsstjärnor att dra på sig den klassiska Manchester City-tröjan. Starten på en storhetstid för stadens lillebror. Men enligt managern Mark Hughes klarar Robinho av pressen.

– När jag träffade honom i London för tio dagar sedan var en av de första sakerna han sa att han ser fram emot att spela matchen eftersom han längtar efter att få möta Chelsea, det är ett bra tecken, säger han enligt Soccernet.com.

Hughes har förhoppningar

Fansen är inte ensamma om att ha förväntningar på Robinho. Även Mark Hughes ser brasilianaren som en blivande publikfavorit.

– Intrycket alla har av Robinho är att så fort han får bollen så känns det som om något kommer att hända och jag tror att alla kommer att se det den här helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM