Olsson segrade i Premier League-debuten

Fredrik Stoor bänkad

FOTBOLL

Jonas Olsson har drömt om Premier League länge. i dag gjorde han debut för sitt West Bromwich borta mot West Ham. Inte lika kul för Fredrik Stoor som åter var bänkad i Fulham.

Han slog igenom i Landskrona BoIS, men det var i holländksa Nec Nijmegen som Jonas Olsson verkligen gjorde sig ett namn. Det var där som West Bromwich upptäckte den tuffe svenske mittbacken och la upp ungefär tio miljoner kronor för att köpa loss den snart 25-årige försvararen. I dag gjorde han debut för sin engelska klubb mot West Ham där nye managern Gianfranco Zola satt på läktaren och såg sitt nya lag förlora med 3–2.

Stoor fick inte spela

Olsson gjorde enligt rapporterna en riktigt bra match och de två målen berodde inte på svensken. Till slut blev det också tre poäng för West Brom. Chris Brunt avgjorde med fem minuter kvar att spela.

Kul för Olsson, inte lika kul för Fredrik Stoor. Landslagsbacken var åter förpassad till bänken av Roy Hodgson i Fulham och hittills har inte flytten från norska Rosenborg blivit vad svensken hade hoppats. Därifrån fick han i alla fall se sitt lag vinna med 2–1 mot Bolton där skadade Johan Elmander saknades