Arsenal krossade Blackburn

Adebayor gjorde hattrick

Foto: ANDREW YATES
Arsenal jublar.
FOTBOLL

Arsenal tog en väntad seger borta mot Blackburn. Segersiffrorna skrevs till 4–0 sedan Emmanuel Adebayor hittat nätet tre gånger om.

Störst nyfikenhet i matchen var det nog på Theo Walcott. Hela Englands hjälte efter sitt hattrick borta mot Kroatien i VM-kvalet i onsdags. Nu var det dags att visa upp sig på engelsk mark och han behövde inte särskilt lång tid på sig innan han satte sin prägel på matchen. Med ett härligt dribblingsnummer tog han sig förbi Blackburn-försvaret och hittade in med en perfekt passning till Robin van Persie som var iskall när han rullade bollen förbi Paul Robinson i Blackburn-kassen.

Avgjorde på övertid

Hemmalaget var dock långt ifrån knäckta av den tunga starten och publiken på Ewood Park fick se en öppen match, men till majoritetens stora besvikelse brände Blackburn alla sina chanser. De hade behövt Emmanuel Adebayor. För när Theo Walcott nöjde sig med att ta framspelarens roll var det förra årets Arsenal-skyttekung som slog till med ett hattrick. Det första kom på övertid i den första halvleken och avgjorde i mångt och mycket matchen.

Han gjorde 3–0 på straff och fastställde slutresultatet - åter på övertid, men den här gången i andra halvlek - via ett friläge med stackars Robinson som stod för ett par spektakulära räddningar till ingen nytta.