Drömdebut för Olsson

Nu hoppas han på landslaget

FOTBOLL

Ett par skador ställde till det för tränaren Tony Mowbray. Då tvingades han lita till en svensk debutant som bara tränat ett par pass med sitt nya lag. Men snart 25-årige Jonas Olsson visade att han är redo för Premier League när han debuterade för West Bromwich.

– Det var nervöst innan, men det kändes som om det gick bra, säger Olsson till sportbladet.se.

Spelade hela matchen.

Han har pratat om Premier League länge. För den förre Landskrona-backen har den engelska ligan med alla dess superstjärnor varit målet sedan genombrottet i holländska Nec Nijmegen så när West Bromwich la upp 800 000 pund för svensken var det ett lätt val. Och det var uppenbarligen även rätt val. För Jonas Olsson fick förtroende direkt.

– Jag var över för en vecka sedan och tränade ett par pass. Sedan åkte jag tillbaka till Holland för att ordna med flytten. Totalt blev det ett par pass med hela truppen eftersom många var borta på landslagsuppdrag, säger Olsson.

Bra stämning

I går spelade han mot West Ham och det blev succé trots att svensken alltså knappt hunnit träna med sina nya lagkamrater och trots att han inte ens kände till namnet på flera av spelarna. West Brom vann med 3–2 och för Olsson var det en minst sagt speciell upplevelse.

– Jag var nervös såklart. Jag har ju inte varit här så länge. Men det kändes som att det gick bra. Stämningen var bra på arenan och så var det såklart skönt med en seger, säger han.

Det måste vara stor skillnad mot holländska ligan?

– Ja, det är det det. Framförallt i tempot och intensiteten. Spelet är mycket mer fysiskt, men det passar mig bra. Domaren tillåter ju lite mer också. Jag fick ha mycket boll i uppspelsfasen.

Nu hoppas han slå sig in i laget på allvar och gör han det så ökar chanserna för honom att få dra på sig den gulblåa landslagströjan.

– Det hoppas jag även om konkurrensen är hård. Spelar man regelbundet i Premier League är man väl med i bilden i alla fall. Med all respekt för holländska ligan så ökar väl chanserna här i alla fall.