Scolari psykar United inför tungviktsmötet

”Nästa säsong kanske Cristiano Ronaldo spelar för mig”

Ronaldo i Chelsea nästa säsong? I alla fall är det möjligt – enligt Scolari.
FOTBOLL

LONDON. Chelsea tar emot Manchester United i helgens tungviktsmöte.

Då levererar Luiz Felipe Scolari den första smällen redan före avspark.

– Nästa säsong kanske Cristiano Ronaldo spelar för mig.

Varken spelare eller fans behöver någon extra tändvätska inför morgondagens prestigemöte på Stamford Bridge, men Chelseas nye tränare offrar ändå en hel back med molotovcocktails.

Scolari vill inte bara blåsa Manchester United på poäng utan även på fotbollsvärldens största stjärna – Cristiano Ronaldo.

”Som far och son”

Brassen var 2003–2008 förbundskapten i Portugal och har på nära håll sett 23-åringen utvecklas.

– Han har växt till sig och mognat. Jag gillar honom. Han är en intelligent pojke. Vårt förhållande är som mellan far och son, säger Scolari i Daily Mail.

Ronaldo ville efter förra säsongen prova lyckan i Real Madrid, men Manchester United vägrade att släppa sin guldklimp.

I sommar är nya värvningsförsök att vänta.

– Han är en av världens tre bästa spelare. I Portugal var jag tvungen att varje år rösta på någon till priset för världens bäste spelare. Ett år valde jag Didier Drogba, ett annat John Terry, ett tredje Frank Lampard... Nu spelar alla tre för mig. Nästa år kanske även Cristiano Ronaldo gör det, säger Scolari.

Tror Ronaldo startar

59-åringen är övertygad om att Ronaldo kommer att spela från start i morgon. Allt för att United, som första lag sedan februari 2004, ska besegra Chelsea på Stamford Bridge.

Under veckans Champions League-match mot Villarreal fick Ronaldo, som är tillbaka efter en fotoperation, nöja sig med ett inhopp.

– När jag kom till Portugal var Ronaldo en ung pojke, bara 17 år. Då hade han en stark karaktär, men tänkte redan på sin framtid. Han har förbättrats mycket sedan dess, mer i Manchester United än i landslaget. Nästa år kan jag se honom som lagkapten i landslaget, säger Luiz Felipe Scolari.