hullelulja

Lilleputtlaget tokskrällde mot Arsenal

FOTBOLL

Adebayor, Fabregas och Touré var tillbaka i start­elvan för att ge Arsenal rutin och stjärnglans.

Det kunde inte ha gått sämre.

Det tippade botten­gänget Hull gjorde två mål på fem minuter och blev det andra laget i historien att åka till Emirates Stadium och vinna.

Arsenal hade bara förlorat en gång på sin hemmaplan Emirates, det var mot West Ham för 18 månader sedan.

Men i gårdagens ligamatch mot Hull såg den stjärnspäckade elvan fantasilös ut.

–?Jag skulle säga att teknik­skillnaderna talade för oss, men de stod för engagemanget. Människor är inte maskiner. Kanske trodde vi undermedvetet att vi skulle klara av det här, säger Arsenals manager Arséne Wenger.

Och då hade hans lag ändå tur.

I början av andra halvlek avancerade mittfältaren Theo Walcott på högerkanten, sökte Adebayor som sköt rakt på Hullbacken Paul McShane – och i mål.

Men bara ett par minuter senare smällde det till dubbelt. Först drämde Marcio Geovani in ett vackert långskott från kanten, sedan nickade Daniel Cousin in det avgörande 2–1-målet.

”En fantastisk dag”

Efteråt var Hullmanagern Phil Brown överlycklig.

–?Det är ett av mina bästa resultat någonsin, sa han.

Laget förväntas slåss i botten, men har redan skramlat ihop elva poäng och ligger sexa, före både Manchester City och United.

Eller som Brown uttrycker saken:

–?Med 32 matcher kvar har vi fått lika mycket poäng som Derby fixade på en hel säsong, så det är en fantastisk dag.

I tisdags pulveriserade ett juniorpräglat Arsenal Sheffield United med 6–0 i Carling cup, men ingen av de hungriga ungdomarna spelade mot Hull. Arséne Wenger är besviken över hur ohungrigt och viljelöst hans stjärnor uppträdde.

–?Vi vet inte hur dyrt det här kommer stå oss, men de var engagerade och det blev en god lektion för oss, sa han efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM