Sörensen: Arsenal saknar ryggrad

Dömer ut London-lagets titelmöjligheter

Foto: Ulf Höjer
Thomas Sörensen.
FOTBOLL

Stoke Citys danske målvakt Thomas Sörensen tror inte att Arsenal kan utmana om ligatiteln den här säsongen. Vackert spel räcker inte hela vägen, menar dansken.

– De har ett fantastiskt lag, men de saknar fysiken, säger han.

I lördags var Thomas Sörensen med om att besegra Arsenal på hemmaplan med sitt Stoke. 2–1-triumfen, som till stor del kom till tack vare Rory Delaps långa inkast och nykomlingens kampvilja, får Sörensen att tvivla om Arsenals kvaliteter.

– Så som de andra lagen spelar, så kommer det det att bli riktigt svårt för dem. När Chelsea kom hit matchade de oss i närkamperna, men Arsenal var inte där. Det är skillnaden. De saknar ryggraden som behövs, säger han enligt Sky Sports.

Tappar mark

Förlusten mot Stoke var avslutningen på en usel vecka för Arsenal som började med tappet hemma mot huvudstadsrivalen Tottenham då 4–2 blev 4–2 i slutminuterna. Efter förlusten borta mot Stoke är The Gunners nu sex poäng bakom Chelsea och Liverpool. Till helgen väntar Manchester United hemma. Redan nu en oerhört viktig match, men det blir inget guld i år heller för Arsenal. Inte enligt Thomas Sörensen.

– De vill bara spela hela tiden och ibland måste man jobba hårt och förtjäna möjligheten att spela fotboll. Jag har spelat mot Arsenal många gånger och jag förväntar mig mer av dem. När vi gjorde våra andra mål kändes det som om vi gled fram. De förlorade tron fullständigt, säger den danske burväktaren.