Benitez på väg mot nytt kontrakt

”Det är väldigt positiva nyheter”

FOTBOLL

Rafa Benitez relation med ägarna ser ut att vara reparerad.

Nu påstås han vara på väg att förlänga sitt kontrakt med Liverpool.

Foto: Foto: AFP
Rafa Benitez tillsammans med Fernando Torres.

Liverpools manager, Rafa Benitez, har ryktats vara på väg bort från klubben. En stor anledning till ryktena ska grundas i att relationen mellan managern och klubbens ägare, George Gillett och Tom Hicks, ska ha varit en smula infekterad.

Spekulationerna har även gjort gällande att ägarna har träffat den tidigare storspelaren Jurgen Klinsman för att diskutera en framtida managerroll.

Benitez bekräftar

Nu förefaller det i vilket fall som helst som att Rafa Benitez kontrakt, som gäller ytterligare 18 månader, kan vara på väg att förlängas.

Benitez bekräftar själv, på klubbens hemsida, att en positiv diskussion förs.

– Jag fick ett telefonsamtal från Tom Hicks på uppdrag av George Gillett. De pratar om att träffa mig med mina rådgivare och diskutera en förlängning av mitt kontrakt. Det är väldigt positiva nyheter, säger spanjoren till Liverpools hemsida.

Benitez fortsätter att konstatera att parterna inte står allt för långt ifrån varandra och att ett första möte ska äga rum nästa vecka.

– För mig är det enkelt, jag vill stanna här. Jag är på den plats jag vill vara på, så det är ett simpelt val.

– Vi har bestämt ett möte nästa vecka och mina rådgivare är redan i kontakt med dem.

”Gör ett fantastiskt jobb”

Även ägarna uttalar sig i positiva ordalag på hemsidan. Om stödet beror på sportsliga framgångar eller det faktum att det i England pratats om stjärnflykt från laget om Benitez försvinner är oklart – men ett nytt kontrakt närmar sig i alla fall.

– Rafa fortsätter att göra ett fantastiskt jobb. Vi är riktigt nöjda med lagets utveckling och vi ser fram emot att diskutera ett nytt kontrakt, säger Hicks och Gillett i ett gemensamt uttalande.