Wenger: Jag ska inte lämna Arsenal

Litar på sitt unga lag

FOTBOLL

En svag vecka. Det räckte.

Nu ryktas Arsene Wenger vara på väg bort från Arsenal.

– Absolut inte, jag älskar att vara här, säger fransmannen till Reuters.

Foto: KIERAN DOHERTY
Arsene Wenger ska ingenstans.

Förlusten mot Stoke förra helgen i ligan (2–1) följdes upp med krysset (0–0) hemma mot turkiska Fenerbahce i Champions League. Arsenal är ett lag som har problem. Innan de här två matcherna tappade ju laget 3–1 och 4–2 till 4–4 i derbyt mot Tottenham. På det här följde ryktet att Arsene Wenger är på väg bort från Arsenal, men det dementerar fransmannen.

– Mina beslut beror alltid på vad som är bäst för klubben, inte vad media kommer att tro. Jag kan inte påverka vad folk säger, men jag kan påverka klubbens framtid. Jag är stolt över de beslut jag har tagit, säger Wenger som har fått en del kritik för sitt sätt att leda laget.

Måste ta poäng

Han tror dock fortfarande på sitt unga manskap inför matchen mot Manchester United på lördagen. En match som Arsenal måste ta minst en poäng i. Vid förlust riskerar man att bli avhängda, nio poäng bakom Liverpool.

– Varje enskilt lag har mer erfarenhet än vi har. Jag tror inte att styrka är sammanlänkat med erfarenhet. Det är sammanlänkat med vilja, talan och med intelligens. Du kan vara intelligent som 18- eller 20-åring och du kan vara korkad som 30-åring, säger han

Tuff match väntar

De kan dock inte räkna med några gratismöjligheter från Manchester United. Att Arsenal har problem just nu gör inte att de regerande mästarna tar lätt på matchen. Tvärtom poängterar managern Sir Alex Ferguson för sina spelare hur tufft det kommer att bli på Emirates på lördagen.

– Om du tror att vi kommer till Emirates Stadium i morgon och tror att det kommer att bli lätt bara för att Arsenal saknar en eller två spelare så har du fel. Det här kommer att bli en tuff match. Det är det alltid, säger Ferguson, enligt Reuters.