Svag insats av Johan Elmander i comebacken

Men Bolton tog tre viktiga poäng

Foto: Action Images / John Clifton
Elmander mot Hulls Ian Ashbee.
FOTBOLL

Johan Elmander är tillbaka.

Anfallaren spelade från start borta mot Hull.

Men det var knappast svenskens förtjänst att Bolton besegrade överraskningslaget med 1–0.

Det fortsätter att gå tungt för Johan Elmander. I dag fick han visserligen spela från start efter att ha stoppats av en skada i förra omgången, men det vill inte lossna för svensken. Han var riktigt blek borta mot Hull och även om det var hemmalaget som dominerade och Elmander som vanligt blev rätt isolerad på topp så lär inte Gary Megson vara särskilt nöjd med vad klubbens dyraste nyförvärv genom tiderna bidrog med under matchen. Elmander hade svårt med bollmottagningarna och såg stundtals vilsen ut. De engelska kommentatorerna konsterade att det är dags att Elmander börjar leverera i nivå med sin prislapp.

Över strecket

Svensken fick i alla fall fira tre nya poäng efter att Matt Taylor gjort matchens enda mål . Bolton, som vann senast hemma mot Manchester City med 2–0, följde således upp den bedriften med en 1–0-seger som betyder att laget kliver över nedflyttningsstrecket. Ett streck som Hull inte behöver bry sig särskilt mycket om. Inte ännu. Men nykomlingen är på väg nedåt i tabellen. Det här var tredje raka förlusten. Ändå finns det ingen anledning för Hull att oroa sig. Inte ännu.

Jääskeläinen bäst på plan

De två förlusterna mot Chelsea och Manchester United var väntade och mot Bolton var Hull det bättre laget. Gästernas finske målvakt Jussi Jääskeläinen var matchens lirare. Han stod för flera fantastiska räddningar som fick hemmalagets supportrar att riva sitt hår. En enda gång var han överspelad, men Marlon Kings fantastiska klackvolley tog i ribbkrysset. Allt annat räddade Jääskeläinen och främst av alla parader var en dubbelräddning med tre minuter kvar att spela som blev avgörande.