Nasri sänkte United i fantastisk match

Arsenal med i toppstriden igen

Samir Nasri blev skillnaden mellan Arsenal och Manchester United.
FOTBOLL

Arsenal lever igen.

Tacka Samir Nasri, 20, för det.

Den unge fransmannen gjorde hemmalagets båda mål när Arsenal besegrade Manchester United med 2–1 på ett kokande Emirates Stadium.

– Det var ett viktigt resultat, säger Arsenals manager Arsene Wenger.

Toppmatchen mellan Arsenal och Manchester United var just precis det, en toppmatch. Premier League har sällan setts bättre än det gjorde den här tidiga lördagseftermiddagen när Arsenal åter blandade sig i toppstriden i England via en nödvändig seger.

– Matematiskt var det viktigt att hålla kontakt med toppen och visa den där inställningen, kämpaandan och mentala styrkna som vi har, vi visade att vi har en trupp och det har ifrågasatts vid flera tillfällen, säger Arsene Wenger enligt AP.

Båda lagen satsade målmedvetet på offensiven och bjöd på fantastisk fotboll. Gästerna började bäst och Wayne Rooney hade ett par riktigt bra skottlägen utan att få bollen på mål. Vid ett tillfälle lyckades han och returen slog Dimitar Berbatov i mål, men bulgaren var offside.

Bendtner nära

Arsenal var minst lika giftiga framåt och Emmanuel Adebayors ersättare, dansken Nicklas Bendtner hade två jättelägen med huvudet, men nickade antingen över eller så nådde han inte bollen. Efter 22 minuter presenterade sig så matchens förgrundsfigur. Samir Nasri fångade upp bollen utanför straffområdet och sköt via Gary Neville vars styrning ställde målvakten Edwin van der Sar.

Målet gav Arsenal arbetsro, men det betydde inte att de la sig på defensiven och samtidigt blev United om möjligt än mer offensivt. De regerande mästarna har redan fallit tungt i ett toppmöte i år, mot Liverpool, och de ville inte göra det igen. United hade dock svårt att ta vara på sina tillfällen och Rooney hade en dålig dag när det handlade om avslut. Det hade inte Samir Nasri.

Fantastiskt skott

Två minuter in på andra halvlek kom hans andra fullträff och den här gången behövde han inte någon hjälp av en motståndare för att få in den, men väl av Cesc Fabregas som spelade fram fransmannen som avslutade med en raket i bortre i van der Sars bortre hörn. Efter målet kontrollerade hemmalaget mycket av matchen och de kunde ha avgjort vid ett par tillfällen, men slarvade bort några riktigt bra kontringslägen. Gästerna var samtidigt långt ifrån ofarliga. När Arsenal-målvakten Manuel Almunia sedan tvingades kliva av med tolv minuter kvar efter att några minuter tidigare träffats i ansiktet av Michael Carricks ben som kom sent på en retur, blev pressen på The Gunners än värre.

Arsenal förbi United

Lukasz Fabianski ersatte och drygt tio minuter senare kom reduceringen när Rafael Pereira da Silva drog till på volley. Med sex minuters tilläggstid blev det givetvis oerhört spännande, men United kunde aldrig utnyttja den möjligheten som de fick. Arsenal höll undan och tog tre oerhört viktiga poäng. Efteråt jublade hemmaspelarna som om de vunnit ligan. Segern ger klubben kontakt med toppen igen efter att ha räknats mer eller mindre bort av experterna. Nu är laget dessutom två poäng före United som alltså har två förluster mot två topplag i ligan i år.

– Jag visste att dagens match var viktig för lagets framtid, inte för klubben, för att stanna kvar i kampen och veta att man kan vinna stora matcher är avgörande. Det var ett väldigt viktigt resultet. Jag kan inte föreställa mig vad som hade hänt om vi hade förlorat i dag, säger Arsene Wenger.