Fergusons son kan bli Hughes ersättare

Aktuell som ny tränare för Manchester City

FOTBOLL

LONDON. Derby i Manchester kan snart förvandlas till rena familjefejden.

Sir Alex Fergusons son går i pappas fotspår.

Och är aktuell som ny tränare för Manchester City.

Foto: Foto: AP
Darren Ferguson (i rött) som spelare i Wrexham.

Darren Ferguson, 36, är det hetaste namnet som ersättare för Mark Hughes. Han kan få sparken och ersättas redan nästa sommar av Ferguson Junior, skriver Daily Star. Även om det anses som lite av en chansning hävdar källor till tidningen att Citys nya ägare fascineras av tanken att ställa far mot son i Manchester. Enligt tidningen är han en av engelsk fotbolls mest eftertraktade unga tränare just nu.

Ägarna Abu Dhabi United Group är inte nöjda med Mark Hughes insats och klubbens resultat hittills under säsongen. På onsdag flyger Mark Hughes till Abu Dhabi för ett möte med shejken Mansour bin Zayed al Nayhan för att diskutera framtiden i klubben.

Rådgivare har sagt till shejken att Darren Ferguson har samma ledaregenskaper som sin far och att han har ärvt hans beslutsamhet och självkänsla, skriver The People.

Vann Premier League

Darren Ferguson är redan en framgångsrik tränare i Peterborough, har tidigare varit mittfältare i Manchester United och vann tillsammans med pappa Alex Ferguson Premier League 1993.

De hetaste namnen på eventuella ersättare är förutom Darren Ferguson även José Mourinho som i veckan sa att engelsk fotboll inte är ett avslutat kapitel för hans del.