Hyllade fängslad lagkamrat

Fotbollsengland rasar: Han borde bli avstängd

FOTBOLL

Ipswichs mittfältare David Norris hyllade sin förra lagkamrat Luke McCormick som nu sitter i fängelse.

Hyllningen har fått fotbollsengland att rasa eftersom McCormick är dömd för att ha kört ihjäl två barn.

– Han borde bli avstängd, säger barnens mor Amanda Peak.

Foto: PA
David Norris, Ipswich.

Det var i början av juni som den otäcka bilolyckan skedde. Plymouths målvakt Luke McCormick satte sig bakom ratten efter att ha varit på just David Norris bröllop.

Vid Staffordshire körde han in i den bil där familjen Peak färdades. Arron, 10, och Ben, 8, skakdes svårt vid kollisionen och deras liv gick inte att rädda.

Orsaken till olyckan stod snabbt klar, enligt Sky News beskrevs målvaktens tillstånd som ”halvt medvetslös – i bästa fall”.

Sju år i fängelse

McCormick dömdes till sju års fängelse och uppmärksamheten kring historien har långsamt lagt sig. Tills nu då David Norris hyllade sin kompis med en målgest efter att ha gjort 1–0 mot Blackpool i lördags – han höll ihop händerna som om han skulle bära handklovar.

Amanda Peak säger nu i intervjuer att Norris handlande river upp känslorna igen och att han borde bli avstängd.

– Jag tycker det är svårt att klara av allt och att inte hata Luke McCormick, och när människor gör sådana där dumma saker blir det väldigt svårt. Om man säger att man ska besöka Luke i fängelset, så besök honom och ring honom. Men gör inte en sådan där sak i offentlighetens ljus när det är massor med barn som tittar, säger hon till nyhetsbyrån AP.

”Privat meddelande”

FA, det engelska fotbollsförbundet, har nu kontaktat Norris och bett honom förklara sig. Själv förnekar han att hans gest försökte efterlikna handklovar.

– Det var ett privat meddelande, men jag kan förstå att människor har trott att jag visade ett par händer i handklovar och jag ber om ursäkt om det har upprört någon. Luke är en vän till mig, han har gjort ett enormt misstag och har fått betala priset för det, säger Norris till AP.