Bankman: ”Jag är orolig för Liverpool”

Finanskrisen skapar problem – ägarna har akut miljardskuld

Foto: AFP, GETTY
Liverpools fans är inte nöjda med klubbens ägare Tom Hicks och George Gillett.
FOTBOLL

Finanskrisen skapar trubbel för Liverpool FC.

Klubbens ägare Tom Hicks och George Gillett har två månader på sig att betala tillbaka en skuld på 4,4 miljarder kronor.

– Jag är orolig för Liverpool, säger bankmannen Keith Harris.

Royal Bank of Scotland och Wachovia är två av de banker som Liverpool är skyldig pengar och bankerna har drabbats hårt av finanskrisen, vilket nu ger ringar på vattnet.

Enligt Sky Sports är inflytelserike bankmannen Keith Harris oroad över att Liverpools lån inte kommer att förlängas efter januari.

– Liverpools skuld är satt till januari, med en möjlig förlängning på sex månader.

Kan tvingas sälja

Enligt Harris kan det bli svårt att få fram pengar genom att sälja aktier i klubben. I värsta fall kan Liverpool tvingas börja sälja av några av sina toppspelare.

– Den klubb jag oroar mig för är Liverpool, säger Keith Harris som varit hjärnan bakom ägarbyten i Chelsea, Aston Villa, Hull, West ham och Manchester City och som nu letar köpare för Newcastle och Everton.

– Det har aldrig varit svårare att hitta köpare. Det är inte längre fråga om att förhandla priset. Folk undrar i stället om det är nu man ska spendera pengar.

Shejk Muhammed vill köpa

En som däremot är beredd att investera är shejk Muhammed från Dubai. Han har sagt sig vara villig att köpa Liverpool för 6,3 miljarder kronor.

Liverpools fans har länge velat sälja till shejken – men amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillett har prompt vägrat.

Enligt Daily Mail kan dock den nuvarande finanskrisen tvinga Hicks och Gillett att sälja till shejk Muhammed.

Keith Harris – som är ordförande i Seymour Pierce investment bank och före detta ordförande i fotbollsligan – medger även att Liverpools lokalkonkurrent Everton har svårt att hitta köpare.

– Där är det är inga framsteg överhuvudtaget.