Johan Elmander känner av pressen

Ljumskarna stör svensken

Foto: PA
FOTBOLL

Nej, det blev inga mål i dag heller.

Johan Elmander har inte blivit någon naturlig ersättare för Nicolas Anelka.

Och svensken känner av pressen.

– Självklart gör jag det, säger han till Canal Plus.

Efter den svaga insatsen senast mot Hull trodde många att Johan Elmander skulle få kliva åt sidan till matchen mot Liverpool. Så blev det också på sätt och vis. Åtminstone under de första 45 minuterna då svensken spelade till vänster på mittfältet.

– I första halvleken vara det bara att löpa upp och ner. I andra tycker jag att det gick bättre, men det är svårt. Jag kom inte åt bollen som jag ville, säger Elmander till Canal Plus.

Besviken svensk

Ja, det var när han fick flytta upp på topp som han kom in i matchen igen och då hade han även ett bra läge att kvittera, men volleyskottet gick rakt på Liverpool-målvakten. Bolton förlorade matchen med 2–0.

– Självklart är jag besviken efteråt. I andra halvleken rycker vi upp oss, säger Elmander.

Han kom inte med i landslagstruppen till matchen mot Holland och fysiskt är han inte i absolut topptripp trots att han slet förtjänstfullt i dagens match.

– Fysiskt har jag lite problem med ljumskarna som gör lite ont. Men det kändes helt okej i dag, säger han till Canal Plus.

Trögt med målskyttet

Johan Elmander kom till Bolton som klubbens dyraste nyförvärv genom tiderna (120 miljoner kronor). Tanken var att han skulle ersätta målmaskinen Nicolas Anelka, men det målskyttet har inte lossnat för den svenske anfallaren som har fått utstå en hel del kritik och han erkänner att han känner av pressen. Ett enda mål har det blivit hittills.

– Självklart gör jag det. Men senaste tiden har jag bara låtit det rinna av. Så är det när man spelar i vad jag tycker är världens bästa liga, säger han.