Elmander spelade när Bolton föll

Liverpool tog klar seger

Foto: AFP
Dirk Kuyt och Steven Gerrard – Liverpools målskyttar.
FOTBOLL

Johan Elmander har hamnat på kant med tillvaron i Bolton.

Hemma mot Liverpool fick svensken spela vänstermittfältare.

Men svensken ryckte ändå upp sig rejält trots förlust med 2–0.

Johan Elmander var med på planen igen – men hans Bolton fick se sig besegrade av formstarka Liverpool.

Johan Elmander har fått kraftig kritik efter senaste matchen i Bolton-tröjan. Trots att Hull besegrades med 1–0 sågades svensken för sin svaga insats. Mot Liverpool blev det bärring. Elmander var betydligt mer involverad i spelet. Dock fick han ta ett kliv åt sidan och ett eller ett par kliv nedåt i planen. Åtminstone under de inledande 45 minuterna.

Elmander på topp

Elmander spelade vänstermittfältare och fick under stora delar av första halvlek jobba hårt i defensiven. Ibland hamnade mer som vänsterback än offensiv spelare. Liverpool kontrollerade matchen från start och när Dirk Kuyt fick nicka i fritt läge kom matchens första mål efter 28 minuters spel.

I den andra halvleken blev det en rejäl förbättring från hemmalagets sida. Elmander flyttades upp som anfallare och han frestade Pepe Reina i Liverpool-målet med ett kraftigt skott som dock gick rakt på spanjoren. Bolton skapade ett tryck framåt och ett tag var gästerna illa ute. Bland annat var Ricardo Gardner helt fri, men sedan han rundat Reina så trasslade jamaicanen in sig i sig själv och sköt utanför.

Torres comeback

I stället för en kvittering kunde inhoppande Fernando Torres spela fram Steven Gerrard som kunde nicka in 2–0 med en kvart kvar att spela och därmed var matchen avgjord. Liverpool hade sedan ytterligare ett par jättechanser att öka på segersiffrorna, men segern med 2–0 räcker för att laget, åtminstone tillfälligt, ska ta över serieledningen. Chelsea kan passera om de besegrar West Bromwich på bortaplan senare under lördagen.

ARTIKELN HANDLAR OM