Ronaldos psykning inför Guldbollen

”Jag är nummer ett, två och tre på listan över världens bästa spelare”

FOTBOLL

Han fick den svenska Guldbolllen i går.

Priset som årets spelare i Europa går dock inte till Zlatan Ibrahimovic, 27.

– Jag är nummer ett, två och tre på listan, säger Cristiano Ronaldo, 23.

Cristiano Ronaldo.

I går blev Zlatan Ibrahimovic historisk när han han tilldelades Guldbollen, Sportbladet och Svenska Fotbollförbundets pris till årets bäste svenske fotbollsspelare, för tredje gången.

Inter-stjärnan har en kanonsäsong bakom sig och är också en kandidat till Ballon d'Or, priset till årets bästa spelare i europeisk klubbfotboll.

Gjorde 42 mål

Men han slåss mot en spelare med en ännu bättre säsong bakom sig. Och Cristiano Ronaldo smyger inte med vad han tycker om utmärkelsen.

– Jag är nummer ett, två och tre på listan över världens bästa spelare, säger Manchester United-stjärnan till Daily Mirror.

Han säger det lite på skämt, men portugisen menar säkert lite allvar också. Ronaldo gjorde grymma 42 mål i tävlingsmatcher säsongen 2007–2008 och vann både Premier League och Champions League med United.

– Jag känner att jag har gjort allt som behövs för att vinna och jag kommer fortsätta prestera mer. Mitt mål är att vinna allt som är framför mig, säger han till Daily Mirror.

Nämner inte Zlatan...

Vilka Ronaldo ser som värsta hoten? Inte Zlatan Ibrahimovic.

– Det finns flera bra kandidater. Som Kaka, Messi och Torres.

Fotnot: Ballon d'Or, priset till Europas bästa fotbollsspelare på klubbnivå, delas ut 2 december av tidningen France Football. Juryn består av journalister från 52 nationer.