”Det kändes verkligen positivt”

Edman spelade en timma med Wigans B-lag

FOTBOLL

Edman spelade en timma med B-laget

Erik Edman är sakta på väg tillbaka till Premier league-fotbollen.

Efter 60 minuter med Wigans reserver var han upprymd.

– Det kändes verkligen positivt, säger han till TT.

Foto: Ed Jones
Erik Edman i Wigans tröja.

Landslagsbacken slet sönder korsbandet i slutet av mars. För tre veckor sedan spelade han sin första match på drygt sju månader, 35 minuter i B-laget mot Middlesbrough.

Då gick det riktigt tungt.

– Det var för tidigt för mig då, kändes inte alls bra. Prestationen i sig var oviktig, det handlade om att känna sig komfortabel att spela fotboll igen.

– Det gjorde det inte.

Problem med låret

Mot Evertons reserver hemma på Robin Park i Wigan på tisdagskvällen var tongångarna annorlunda.

– Mycket bättre den här gången. Kände mig mer avslappnad med bollen. Äntligen skulle man kunna säga. Dessutom vann vi med 2–1 trots att Everton hade en hel del A-truppsspelare med, säger Edman.

Korsbandsskadan känner han inte av. Men vid operationen skars en sena i bakre lårmuskeln ut och sattes in i knäet. Det är låret som är problemet just nu.

– Jag har jobbat hårt för att stärka upp det, men har fått bristningar från och till hela tiden. Det har varit frustrerande. Jag har känt att jag varit på gång men så har jag fått ett bakslag.

Spel i Premier league räknar han inte med än på ett bra tag.

– Klart man vill tillbaka så fort som möjligt. Det börjar ticka på, men någonstans får jag tagga ned och låta det tar den tid det tar. Är du inte redo så är du inte.

– Jag är inte den klasspelaren som kan gå in och vara sådär. Jag måste vara fullt tränad för att kunna tillföra Wigan något.

”Jäkla lång väg”

– Den här matchen var precis lagom och det är fortfarande en jäkla lång väg tillbaka.

Därför räknar han med att trappa upp i B-lagsserien och i vänskapsmatcher.

– Det finns ingen annan väg att välja på. Jag skulle vilja ha en räkmacka in, men allt kretsar inte kring mig även om jag skulle önska det.

– Men mitt mål är att spela 90 minuter med reserverna nästa gång.