Gör målgesten – få 10 000 pund

PR-kupp i Premier League: Hade inte varit så populärt

1 av 3
Tai Kai – så ska spelarna fira för att ha få bonusen 1. Hör armarna och höger ben i en så kallad trana. 2. Utför en spark med vänster ben. 3. Avsluta med några karateslag- GRAFIK PAUL WALLANDER
FOTBOLL

De rika Premier League-spelarna kan bli rikare. Ett spelbolag erbjuder 10 000 pund till den förste som firar sitt ligamål – med en karatedans.

– Vi är övertygade om att många spelare kommer dansa, säger en talesman för spelbolaget.

Samtliga målskyttar i Englands högsta liga har chansen att vinna en bonus på 10 000 pund. Det enda som krävs är att målgöraren firar sitt mål med en speciell dans. Bakom kampanjen ligger spelbolaget Betfair.

– Vi har redan fått in rapporter om att spelare övar på rörelserna och vi är övertygade om att många spelare kommer dansa, säger en talesman för spelbolaget till Telegraph.

Gör som Karate Kid

Dansinstruktioner har skickats ut till samtliga spelare i Premier League. I en video instruerar en lättklädd tjej rörelserna, som är tydligt inspirerade av kultfilmerna om Karate Kid. Dansen inleds med en ”trana” på ett ben innan spelaren ska göra karateinfluerade rörelser med ben och armar. Humor, anser spelbolaget. Ligans representanter håller inte med.

– Vi har talat med FA och uttryck vår oro för det som vi ser som ett mycket olämpligt PR-trick, säger en talesman för Premier League.

”Blir inget sånt”

Svenske Jonas Olsson har gjort ett mål för West Bromwich. Men han tänker inte dansa karatedans om han gör ett till.

– Jag tror jag passar på den (skratt). Tyvärr, det blir nog inget sånt.

– Dessutom vet jag inte hur populärt det varit, det finns andra spelbolag som sponsrar ligan.

Den 25-årige mittbacken, som avgjorde borta mot Middlesbrough för två månader sedan, har ingen personlig målgest.

– Jag gör inte mål så ofta. Men jag kanske får träna, för när jag gjorde mitt mål fick jag gult kort. Jag sprang ut till våra supportrar för att fira och blev varnad för tidsfördröjande spel.

ARTIKELN HANDLAR OM