Stjärnans fru rånad mitt under match

Roque Santa Cruz spelade borta – då bestals hans hem på smycken

Foto: AP
Blackburns Roque Santa Cruz och hans fru Giselle.
FOTBOLL

Fotbollsstjärnan Roque Santa Cruz, 27, spelade match.

Då blev hans fru och två små barn knivrånade i hemmet.

Tjuvarna stal saker för tusentals kronor, uppger Daily Mirror.

Blackburns paraguayanska anfallare Roque Santa Cruz spelade bortamatch mot Portsmouth i lördags. Samtidigt bröt sig maskerade rånare in i hans lyxvilla värd 22 miljoner kronor.

Frun Giselle och parets två barn, Tobias, 5, och Fiorella, 3, hade inget att sätta emot när rånarna gick till attack och stal smycken för tusentals kronor.

”Väldigt upprörd”

Ingen kom till skada, men familjen är illa till mods över det som hänt. Blackburn Rovers har valt att inte kommentera händelsen, men vänner till Roque Santa Cruz säger till Daily Mirror:

– Han är väldigt upprörd och så är även hans fru. Det var en fruktansvärd pärs för henne. Roque är tacksam att Giselle och barnen inte kom till skada.

Även Heskey har rånats

Roque Santa Cruz är inte den första Premier League-stjärnan som rånats den här säsongen. Wigans Emile Heskey, 30, bor bara ett stenkast bort och tidigare i år bröt sig maskerade rånare in i hans hem och attackerade hans fästmö Chantelle, 25 med kniv.

Enligt Daily Mirror ser inte polisen något samband mellan de två inbrotten.

Roque Santa Cruz värvades till Blackburn från Bayern München i juli förra året. Nyligen förlängde han kontraktet i ytterligare fyra säsonger.