Tévez gav svar på tal

Tottenham vidare

Foto: AP
FOTBOLL

Mästarna Tottenham är vidare i Ligacupen.

Den stora snackisen på onsdagskvällen var dock Carlos Tévez.

Argentinaren låg med fyra mål bakom Manchester Uniteds 5–3-seger mot Blackburn.

Watford chockade Tottenham när slovakten Tamas Priskin efter bara tolv minuters spel vände upp vackert i Tottenhams straffområde och sköt lågt fram till 1–0. Därefter tog gästerna över spelet fullständigt, men de hade svårt att omvandla övertaget i mål. Bästa läget hade Roman Pavlutjenko, men i helt fritt läge sköt han bollen i ribban. Ryssen fick dock snabbt revansch från elvameterspunkten - sedan Ross Jenkins haft omkull Jermaine Jenas - och han tog den genom att lågt och säkert placera in 1–1.

United vidare

Det målet kom psykologiskt helt rätt och riktigt på övertid i första halvleken. Efter paus fortsatte Tottenham att jaga segern och avancemang, men återigen dröjde det nödvändiga målet. Med en kvart kvar att spela hittade i alla fall Darren Bent rätt och därmed är de regerande mästarna ett steg närmare att försvara sin titel från i fjol. Flera tunga motståndare har ju försvunnit på vägen, som Chelsea, Liverpool och Arsenal. Manchester United är dock vidare. Tacka Carlos Tevéz för det.

Argentinaren har haft svårt att ta en ordinarie plats i Uniteds ligaelva och ryktet om en flytt från Old Trafford växer sig allt starkare. Mot Blackburn visade han dock att han är värd en chans för när han nu fick en så tog han den verkligen. Till slut blev det hela fyra stycken i en svängig match som totalt bjöd på fyra fullträffar. Det var Tévez som öppnade målskyttet efter 35 minuter. Nani utökade innan halvtidsvilan och fyra minuter in på andra halvlek reducerade Blackburns Benni McCarthy. Sedan var det Tévez show.

Oväntad spänning

På två minuter gjorde han två mål och då trodde alla att matchen var avgjord. Men med sex minuter kvar reducerade Blackburn igen och när McCarthy slog till en andra gång i den 90:e minuten så blev det spännande igen. Men Tévez var inte färdig och tre minuter senare avgjorde han definitivt med sitt fjärde mål.