Stjärnan – hett byte i Premier League

Nu kan klubben tvingas sälja

FOTBOLL

Emile Heskey jagas av flera tunga lag i Premier League.

Nu kan Wigan tvingas släppa stjärnan redan i januari – om man vill få betalt för honom.

Emile Heskey i Englands tröja.

Landslagsmeriterade anfallaren Emile Heskey, 30, har flera klubbars ögon på sig. Bland spekulanterna nämns hans tidigare klubb Liverpool.

Även Tottenham och Aston Villa pekas ut som heta kandidater att göra anspråk på Heskeys tjänster.

Intresset sätter Wigan i en besvärlig situation. Spelarens kontrakt går ut efter säsongen – vilket i praktiken innebär att Heskey är fri att förhandla med andra klubbar redan i januari utan Wigans medgivande.

Vilket i sin tur kan innebära att Heskey kommer överens med någon av spekulanterna och lämnar Wigan utan kompensation efter säsongen.

Kan tvingas sälja

Alternativen är att förlänga spelarens kontrakt, vilket han enligt brittisk press inte är intresserad av, eller att sälja honom redan i januari.

Enligt brittisk press är Aston Villa redo att lägga upp en mindre övergångssumma, runt 40 miljoner kronor, för att få tillgång till spelaren redan i januari. Samtidigt konstaterar Villa-managern Martin O´Neill att han näppeligen är den enda som vill bjuda på spelaren.

– Jag är helt säker på att Heskey inte kommer lida brist på erbjudanden, säger O´Neill till Daily Star.

Inom kort tappar Wigan helt kommandot över en eventuell övergång och riskerar att bli helt utan ersättning.

– Det är så det blir när en spelares kontrakt går in på de sex sista månaderna. Då är det spelaren som bestämmer vad som ska hända, konstaterar O´Neill.