Roy Keane sade upp sig – via SMS

Hann bränna en miljard på 39 nyförvärv

FOTBOLL

Roy Keane har tagit sms... ter...

Enligt uppgifter till brittiska tidningar så sade Sunderland-tränaren upp sig via ett textmeddelande till ordförande Niall Quinn.

Foto: Lee Smith
Roy Keane.

Under torsdagen blev det känt att Sunderlands tränare, det förra råskinnet, Roy Keane ger upp och väljer att kliva åt sidan som manager för klubben.

Brände en miljard på nyförvärv

Under sina 2,5 år i klubben hann Keane inte bara med att ta klubben tillbaka till Premier League. Han hann dessutom sätta sprätt på 80 miljoner pund – alltså snudd på en miljard svenska kronor – på 39 nyförvärv.

Men värvningarna (Djibril Cisse, El-Hadji Diouf, Pascal Chimbonda för att nämna några) har inte lyft Sunderland som är förankrat i botten efter bara fyra vinster på de inledande 15 matcherna i ligan.

Att Roy Keane till slut valde att hoppa av sitt uppdrag kom inte som någon direkt överraskning – däremot sättet han gjorde det på.

Skickade sms till klubbens ordförande

Enligt Daily Mail valde Keane att meddela sitt beslut till ordförande Niall Quinn via ett sms-meddelande.

Enligt tidningen har inte Keane visat sig på Sunderlands anläggning sedan 1-4-förlusten mot Bolton i lördags och han träffade inte heller spelarna i samband med uppsägningen.

Tre namn nämns nu också som tänkbara ersättare i Sunderland.

Phil Brown, just nu i Hull, är ett stort ”Sunderland-fan” men kommer troligtvis inte att lämna sitt jobb i succéklubben.

De andra två är mer ärrade tränare. Sam Allardyce, tidigare i både Bolton och Newcastle, och Alan Curbishley, nyligen i West Ham, kopplas nu samman med klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM