Elmander ska bryta Chelseas nya supersvit

Kan slå rekord från 1960

Foto: GRAHAM STUART
Elmander får jubla mot Chelsea?
FOTBOLL

Glöm Stamford Bridge.

Nu är det bortaplan som är Chelseas medicin.

Mot Johan Elmanders Bolton kan laget slå nytt rekord i bortasegrar i rad.

– Poängen är mycket viktigare än rekordet, slår dock managern Luis Felipe Scolari fast.

Fyra och ett halvt år och 86 matcher. Så länge höll sig Chelseas svit på Stamford Bridge. Sedan sköt Xabi Alonso via en motståndare och Liverpool klev rakt igenom den där barriären. Senast gjorde Arsenal samma sak och Stamford Bridge är inte längre ett ointagligt fort. Så lämpligt då att Chelsea är på väg att växa ut till en jätte på bortaplan i stället. Den 12 december 2007 vann Arsenal på Emirates Stadium med 1–0 mot Chelsea. Sedan dess har laget inte förlorat på bortaplan och framförallt har man nu tio raka segrar. En till mot Bolton i morgon och de står som ensamma rekordhållare i segrar i rad på bortaplan.

Rekord från 1960

Tottenham delar just nu rekordet med Chelsea, men Hotspur satte sin svit 1960. Chelsea påbörjade sin borta mot Manchester City förra säsongen och i morgon kan rekordet slås, men Luis Felipe Scolari vill inte fokusera på rekord.

– Jag tänker inte ens på om vi kan slå rekordet, bara på de tre poäng vi förlorade hemma mot Arsenal och som vi måste ta igen. Poängen är mycket viktigare än rekordet, säger han.

Helt klart är dock att Chelsea är oerhört starka på bortaplan just nu. Laget har målskillnaden 24–1 på dessa tio matcher.

– Vi försöker vinna ännu en match och hålla kontakten med de andra klubbarna. Det är det viktiga, inte rekordet eller att vinna sju eller åtta matcher borta. Jag tror inte att spelarna tänker på rekordet. De tänker på placeringen i slutet av säsongen, säger Scolari.

Elmander het

Det kommer dock att bli en tuff match på Reebok Stadium på lördag. Chelsea leder visserligen formtabellen tillsammans med Manchester United. De båda har 13 poäng på de sex senaste matcherna, men Bolton har tolv på samma antal matcher och dessutom har de en svensk i toppform. Det har äntligen lossnat för Johan Elmander som gjorde två mål senast och nu vill han överglänsa spelaren han köptes in för att ersätta, Nicolas Anelka.

Svensken har vaknat efter en tung tid där han fått utstå hård kritik eftersom målen uteblivit trots den höga prislappen han betingade när han kom till klubben.

– Vi har inte tjafsat om det eller gnällt på honom, men från andra håll har det varit en hel del ifrågasättanden om när han ska börja göra mål. När jag kollar bland de andra lagen i Premier league finns det ganska många anfallare som kostade betydligt mer pengar än Johan som inte heller gör mål, säger managern Gary Megson nyligen till Manchester Evening News

FAKTA

Chelseas supersvit

5/4 2008: Manchester City vs Chelsea 0–2

17/4 2008: Everton vs Chelsea 0–1

5/5 2008: Newcastle vs Chelsea 0–2

24/8 2008: Wigan vs Chelsea 0–1

13/9 2008: Manchester City vs Chelsea 1–3

27/9 2008: Stoke vs Chelsea 0–2

18/10 2008: Middlesbrough vs Chelsea 0–5

29/10 2008: Hull vs Chelsea 0–3

9/11 2008: Blackburn vs Chelsea 0–2

15/11 2008: West Bromwich vs Chelsea 0–3

6/12 2008: Bolton vs Chelsea X–X

ARTIKELN HANDLAR OM