Vidic osannolik hjälte för United

Avgjorde på övertid

FOTBOLL

Rooney missade. Berbatov missade. Tevez missade.

Det krävdes en mittback för att Manchester United skulle få hål på Sunderland.

Nemanja Vidic klev fram på övertid och avgjorde med matchens enda mål.

Liverpool, Chelsea och Arsenal vann. Manchester United var med andra ord under press när det var dags för Sunderland på Old Trafford i den sena matchen, men ingen förväntade sig något annat än att de regerande mästarna skulle köra över bottenlaget som dessutom blev av med sin manager för bara ett par dagar sedan när Roy Keane avgick. Men det blev svårt för hemmalaget.

Lyckad stolpträff

Visserligen dominerade United fullständigt och de skapade också mängder med chanser, men lyckades inte förvalta någon av dessa samtidigt som tiden rann iväg. Trycket mot Sunderlands mål bara ökade, men när Ryan Giggs valde att passa bakåt trots öppet mål tydde allt på att det bara skulle bli en poäng för United. Då klev Nemanja Vidic fram. Michael Carrick fick bollen utanför straffområdet och sköt ett skott som via en Sunderlandspelare sökte sig mot målvaktens vänstra stolpe.

Sex poäng upp

Returen studsade rakt ut mot Nemanja Vidic som någon sekund tidigare påbörjat en löpning. Mittbacken kom klart först på bollen och med öppet mål kunde han enkelt stöta in 1–0. Old Trafford exploderade i glädje och lättnad. Segern innebär att United inte släpper iväg sina värsta konkurrenter. Laget är nu trea i tabellen, sex poäng bakom ledande Liverpool och fem poäng bakom tvåan Chelsea. United har dessutom en match mindre spelad.