Aston Villa vann vansinnig match

Avgjorde på övertid

Foto: PHIL NOBLE
Martin Laursen och tvåmålsskytten Ashley Young firar.
FOTBOLL

Joleon Lescott trodde att han skulle firas som hela Goodison Parks hjälte.

Då slog Ashley Young till för andra gången i matchen och Aston Villa vann en vansinnig match med 3–2.

Nu är laget bara en poäng från fjärdeplatsen och kval till Champions League.

Matchen mellan Everton och Aston Villa blev en uppvisning i misstag, lysande prestationer, missade och utnyttjade målchanser och framförallt ett helt osannolikt slut. Topplaget Villa fick en drömstart när Steve Sidwell gjorde mål efter bara 33 sekunders spel på ett mycket snyggt skott. Säsongens överlägset snabbaste mål i Premier League, men 23 sekunder ifrån rekordet som innehas av Tottenhams Ledley King som slog till efter tio sekunder mot Bradford den 9 december 2000 och och Newcastles Alan Shearer som tangerade bedrifter den 18 januari 2003 mot Manchester City.

Vansinnespassning

Everton återhämtade sig och efter en halvtimme var det kvitterat när Joleon Lescott slog till för första gången i matchen. Nio minuter in på andra halvlek var det dags för matchens andra tvåmålsskytt att hitta rätt för första gången när Ashley Young gjorde 2–1 till gästerna. Målet var dock främst en produkt av Phil Jagielkas vansinniga hemåtpassning som fullständigt friställde Young. Everton jagade sedan en kvittering och satte Villa under ordentligt tryck. När klockan tickat upp på 92.30 klarade gästerna inte av att stå emot längre. Jagielka tog revansch när han nickade fram bollen till Lescott som med en konstspark kvitterade.

Goodison Park exploderade och Lescott tog tacksamt emot varningen han fick för att han drog av sig tröjan i glädjejublet. Ett jubel som fastnade i halsen backen en minut senare när Villa gick till attack direkt på avspark och Ashley Young vände ut och in på just Lescott innan han placerade in segermålet.

Arsenal är nära

Något mer hann inte hända eftersom domaren blåste av matchen direkt efter Evertons avspark och Villa tog alltså med sig alla tre poängen hem till Birmingham. Det betyder att laget fortfarande har den sista Champions League-kvalplatsen inom räckhåll. En enda poäng skiljer upp till fyran Arsenal.