Målvaktstjärnans krav: 3 miljoner i veckan

FOTBOLL

Manchester City jakt på Gigi Buffon ser ut att kunna gå mot en lösning.

Men stjärnmålvakten har ett saftigt krav: 3 miljoner kronor – i veckan!

Foto: AP
Målvakten Gianluigi Buffon.

Manchester City har under en längre tid varit på jakt efter Juventus italienska landslagsmålvakt Gigi Buffon – men utan framgång.

Nu ser det dock ut som att det kan bli affär trots allt.

Men smakar det – då kostar det.

Stjärnans krav är nämligen 3 miljoner kronor i veckan.

En nätt liten löneförhöjning på 2 miljoner i veckan som troligtvis skulle göra hans – eventuellt – blivande lagkamrat Robinho avundsjuk. Brasilianaren har nämligen ”bara” 1,9 miljoner kronor i veckan.

Enligt den engelska tidningen Daily Mail skulle affären även innefatta en övergångssumma till Juventus på drygt 240 miljoner kronor.

– Om en klubb är villig att betala en sådan summa för mig, då ska jag säga till min agent att fixa en övergång. Med så mycket pengar kan Juve köpa ett helt lag fyllt av mästare, ska den 30-årige målvakten ha sagt enligt Daily Mail.

Men kravet på 3 miljoner i veckan har han dock inte kommenterat.

Klarat sig bra

Juventus uppges dock inte vara intresserade – men summorna har satt allt i ett annat ljus. En italiensk källa säger till Daily Mail:

– Juventus är egentligen ovilliga att sälja, men pengarna är inte av denna värld.

Andra faktorer som kan tala för en försäljning är att laget bevisligen klarar sig utmärkt utan Buffon i målet.

Under tiden som den italienska landslagsmålvakten gått skadad har Juventus lyckats ta sig vidare i Champions League – som gruppetta före Real Madrid.

Dessutom ligger laget tvåa i Serie A efter Zlatans Inter.

En tredje faktor är att Turin-klubben jagar Valencias målkung David Villa och en försäljning av Buffon skulle ge rejäla slantar till en affär.