Elmanders drömmål räckte inte för Bolton

Villa förbi Arsenal

Foto: Getty Images
FOTBOLL

I vanliga fall är det Zlatan som gör det.

Men Johan Elmander är i toppform så det är kanske inte så konstigt att han bjöd på ett drömmål mot Aston Villa.

Dock till ingen nytta.

Hans Bolton föll med 4–2 på Villa Park och Elmander lämnade matchen efter en smäll mot huvudet.

Tala om att det har lossnat för Johan Elmander. Efter en minst sagt trög start på säsongen med skador, dåligt spel och missade målchanser, är han nu en av de hetaste anfallarna i Premier League. Borta mot toppkandidaten Aston Villa behövde han bara vänta 17 minuter innan fjärde målet på lika många matcher kom - det femte totalt den här säsongen - och det var ett riktigt klassmål. På ett lågt inlägg från Kevin Davies hade han ingen annan möjlighet att klacka bollen och han gjorde det perfekt. Den 2 juni förra året gjorde han ett liknande mål på Parken i Köpenhamn, men det här var ännu vackrare.

Ställde Friedel

Bilden visar att det inte var något enkelt nummer för Elmander som var tvungen att hoppa upp för att få rätt träff på bollen och styrningen ställde Brad Friedel i Villa-målet totalt. Fyra minuter senare var Bolton oerhört nära ett 2–0-mål när Gretar Rafn Steinsson nickade stenhårt i ribban, men Elmander stod kvar som ensam målskytt. Den svenske anfallaren fick dock inte njuta av sitt mål särskilt länge. Bara åtta minuter senare kom nämligen kvitteringen när en annan het anfallare, Gabriel Agbonlahor, fick springa igenom lite väl enkelt och vackert volleyskjuta in 1–1. Ett självmål av Davies fem minuter innan paus betydde att matchen vänt.

Ont i huvudet

Aston Villa, som minst kämpar om en fjärdeplats i ligan och kval till Champions League, var det bättre laget i den andra halvleken och när Agbonlahor nickade in sitt andra mål i matchen och Villas tredje var det avgjort med drygt 20 minuter kvar att spela. Segern innebär att Villa kliver förbi Arsenal och upp på den där fjärdeplatsen. Elmander fick en tuff andra halvlek där Bolton mest slog ifrån sig och när Elmander gick upp i en höjdduell nickade en motståndare honom i bakhuvudet. Elmander spelade vidare, men han visade tydligt att han inte mådde riktigt bra och med en kvart kvar klev han av. Utan Elmander på plan blev det två mål till i matchen. Ashley Young gjorde 4–1 innan Kevin Davies fastställde slutresultatet.