Ince får sparken

Blackburn gör sig av med tränaren

FOTBOLL

Elva matcher utan seger – sen var Paul Ince arbetslös.

I dag beslutade Premier League-klubben Blackburn att sparka managern.

Foto: afp
Paul Ince.

Paul Ince, 41, fick en lysande start med sitt Blackburn och vann tre av fem matcher.

Men sen har någonting hänt, och det har inte ledningen uppskattat.

Den fina formen blåste bort och nu har klubben en elva matcher lång svit utan seger. Därför har ledningen beslutat sig att avsluta den forna storspelarens kontrakt efter bara ett halvår.

– Vi är just nu i allvarlig fara att bli avhängda, säger klubbens ordförande John Williams.

Spekulationerna om en eventuell ersättare är redan igång. Sam Allardyce, som placerats i en mängd klubbar tidigare, och Graeme Souness sägs vara favoriterna.

– Det är livsnödvändigt för klubben att hålla sig kvar i Premier league, så vårt fokus kommer att ligga på att hitta en ersättare som kan klara att säkra kontraktet.

I Blackburn finns en svensk: ytterbacken Martin Olsson, 21.

FAKTA

Tränarkarusellen i Premier League

3/9 2008: Alan Curbishley lämnar West Ham United efter missnöje med klubbens värvningspolicy. Italianeren Gianfranco Zola ersätter.

4/9 2008: Kevin Keeagan lämnar Newcastle United med orden: ”En klubb bör inte påtvinga en manager spelare han inte vill ha”. Ersattes av Joe Kinnear.

25/10 2008: Juande Ramos får sparken från Tottenham Hotspur efter en usel start på ligaspelet.

26/10 2008: Harry Redknapp bekräftar att han tar över Tottenham och därmed lämnar han Portsmouth. Det innebar i sin tur att Tony Adams klev upp som huvudansvarig i Portsmouth.

4/12 2008: Sunderlands manager Roy Keane, 38, säger upp sig från sin tjänst efter veckor av spekulationer. Han var missnöjd med framtidsförhandlingarna samtidigt som Sunderland började sladda i tabellen.