Terry utvisad när Chelsea tappade poäng

Everton närmast segern

FOTBOLL

Nej, Chelsea vill inte ta över serieledningen.

Efter 0–0 mot Everton är Liverpool fortsatt i serieledning.

Och för första gången i år tappade Chelsea poäng på bortaplan.

Foto: AP

John Terry lovordade inför matchen lätt pressade tränaren Luis Felipe Scolari. Sedan gick han ut och förstörde brasilianarens chanser att ta nionde raka segern på bortaplan och gå upp i serieledning, en poäng före Liverpool. Efter bara 35 minuter fick han nämligen rött kort direkt efter en vansinnig tackling på Leon Osman. Båda gick mot bollen, men Chelseas lagkapten valde att satsa med dobbarna först.

– Det är svårt att komma hit med elva spelare och nu blev vi tio, men vi behöll bollen och kontrollerade matchen ganska bra, sa Chelseas målvakt Petr Cech till BBC.

Pienaar nära

Han träffade Osman över foten och domaren tvekade aldrig med det röda kortet. Efter utvisningen fick Chelsea det svårare och Everton tog över matchen. Särskilt i den andra halvleken och hemmalaget var nära att plocka med sig alla tre poängen. Med fem minuter kvar fick Steven Pienaar bollen över mållinjen, men linjemannen vinkade och därmed är Chelsea fortsatt obesegrade på bortaplan, men laget känner antagligen besvikelse över att återigen ha missat möjligheten att överta serieledningen i Premier League.

För Everton betyder poängen att laget är kvar på sjundeplats i tabellen och i jakten på en plats i nästa års Europacupspel.