Mardömsbeskedet

Arsenals storstjärna Cesc Fabregas borta i fyra månader

Foto: PA Photos
Cesc Fabregas är skadad och tvingas vila i tre månader.
FOTBOLL

Det är beskedet som Arsenal absolut inte ville ha.

Cesc Fabregas kan bli borta från spel i fyra månader och lagets storstjärna ser ut att missa åttondelsfinalen mot Roma i Champions League.

– Vi räknar med att han blir borta i fyra månader, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger till klubbens hemsida.

Det var i mötet med Liverpool i söndags som Cesc Fabregas, 21, lagkaptenen, haltade i väg efter en hård närkamp med landsmannen Xabi Alonso.

Missar mötet med Roma

Fabregas byttes ut i halvtid och de första rapporterna talade om att han skulle bli borta i tre månader. Nu bekräftas de uppgifterna av Arsene Wenger som dessutom alltså slår fast att det troligen blir ytterligare en månad.

– Det är inte goda nyheter eftersom det handlar om ett delvist avslitet ligament i knät vilket kommer att ta tre till fyra månader att läka. Vi räknar med fyra. Vi vet att han kommer att jobba hårt för att komma tillbaka tidigare, men jag räknar med fyra månader, säger managern.

Det innebär att han med all sannolikhet kommer att missa åttondelsfinalen mot Roma i Champions League i februari.

– Han är upprörd, det kunde inte ha kommit i ett sämre läge på säsongen för honom eller för klubben, säger en källa till The Sun.

Intensivt med matcher

För Arsenal är det givetvis ett oerhört tungt slag eftersom de nu tvingas klara sig utan sin spelmotor under en tid då det blir oerhört intensivt med matcher.

– Hur mycket är svårt att säga, det enda vi kan säga med säkerhet att är att vi självklart kommer att sakna honom. Vi måste hitta ett sätt att kompensera för att han inte kommer att vara på planen. Jag är säker på att vi kan hantera det. När han kommer tillbaka kan han hjälpa oss gå i mål under de avslutande månaderna, säger Wenger.

Arsjavin på gång

Nu blir transferfönstret i januari ännu viktigare för Arsenal. Ryske stjärnan Andrej Arsjavin har kopplats samman med klubben och förhandlingar lär pågå. Wenger erkänner att det är sannolikt att han kommer att handla i januari.

– Ja, det är det, men vi har också interna lösningar så vi är inte desperat på grund av det här: Nu har vi en stor match framför oss innan januari och det är viktigare för oss att fokusera på matcherna, säger han med tanke på matchen borta mot Aston Villa.

Även Adebayor borta

Förutom Fabregas kommer även Arsenal tvingas ta sig igenom de tuffa omgångarna i Premier League under jul- och nyårshelgen utan anfallsstjärnan Emmanuel Adebayor. Anfallaren har en avstängning som väntar efter det röda korten mot Liverpool i söndags.

ARTIKELN HANDLAR OM