Fabregas behöver ingen operation

”Inte Xabis fel”

FOTBOLL

Cesc Fabregas knäskada håller honom borta från fotbollen i fyra månader.

Arsenalmittfältaren kommer dock inte att gå under kniven.

– Läkaren rekommenderade att jag inte blir opererad, säger han till Marca.

Fabregas är skadad – men slipper operation.

I går kom beskedet som Arsenal hade fruktat. Knäskadan som Cesc Fabregas ådrog sig i matchen mot Liverpool är allvarlig och efter ett besök hos en specialist i Barcelona fick han sin dom.

– Eftersom det är tidigt, jag åkte på skadan för bara ett par dagar sedan, så kan vi inte vara helt säkra. Men jag kommer att vara borta i mer eller mindre fyra månad. Mitt mål är att komma tillbaka så snabbt som möjligt för att hjälpa mina lagkamrater, säger Fabregas till Marca.

Lång rehab

Samme läkare kunde åtminstone ge ett positivt besked. Vägen tillbaka går inte via operationsbordet utan i stället får Fabregas nu rikta in sig på en lång rehabilitering.

– Efter att ha konsulterat de bästa läkarna så har vi bestämt oss för att inte operera. Om det hade varit nödvändigt så hade det varit det första jag gjort, men läkaren rekommenderade mig att inte göra det eftersom jag är ung och menisken inte är skadad, säger Fabregas.

Inte Alonsos fel

Det var i en duell med Liverpools Xabi Alonso som Fabregas ådrog sig skadan. Varken Arsenals manager Arsene Wenger eller Fabregas skyller dock på Alonso.

– Han var väldigt orolig för mig. Han ringde mig efter matchen han har skickat mig meddelande och han ringde mig igen innan jag skulle träffa läkaren. Sådant hhär händer, det är fotboll och Xabi är en av mina bästa vänner, säger Fabregas.