Liverpool söker formen hemma

”Vi måste hitta självförtroendet”

Foto: PAUL THOMAS
Mascherano letar självförtroende.
FOTBOLL

Blackburn gjorde det 1995.

Liverpool har aldrig gjort det.

Om det ska bli av den här säsongen är det dags att börja vinna. Inte minst på hemmaplan

– Vi vet att vi måste bli bättre hemma, säger Javier Mascherano inför mötet med Johan Elmanders Bolton på Anfield.

Sedan Premier League startade har det varit Manchester United, Arsenal och Chelsea som dominerat. Blackburn vann visserligen 1995, men det var undantaget som bekräftade regeln. Liverpool har tillhört de fyra stora, men inte de allra största. Någon Premier League-titel har det aldrig blivit för storklubben som inte vunnit ligan sedan 1990. I år tror många att det är dags och efter 18 omgångar leder laget ligan.

Öppnat för Chelsea

På senare tid är det dock mest tack vare motståndarnas oförmåga än Liverpools förmåga. Varje gång de öppnat upp för tvåan Chelsea att gå om har de vice mästarna också tappat poäng.

– Om Chelsea eller någon av de andra utmanarna tappar poäng så är det bra för oss, men vi kan inte fortsätta lita på det. Vi måste tänka på vår egen form och ta med oss tre poäng från varje match. Det är alltid vårat mål, säger Javier Mascherano till Liverpools hemsida.

Vill se repris

De största problemen har serieledarna haft just på Anfield. Det är på bortaplan som trepoängarna plockas. Som senast Bolton stod för motståndet på Reebok Stadium då Liverpool vann med 2–0. Nu vill de se en repris, fast på hemmaplan.

– Det är svårt för oss att förklara varför vi klarar av att vinna på bortaplan och inte hemma. Vi måste få tillbaka självförtroendet hemma och ett bra sätt att göra det vore att besegra Bolton, säger Mascherano.

Bolton ska skrälla

Bolton har varit i bra form på sistone och vunnit fem av de åtta sista matcherna. Nu ska Johan Elmanders gäng försöka sig på en skräll på Anfield.

– Vi är i okej form. Som sagt så har vi vunnit fem av åtta matcher, men de vi har förlorat har alla varit mot topplag, Liverpool, Chelsea och Aston Villa. Vi möter ett nytt topplag i morgon och om vi ska ta klubben framåt så måste vi börja göra bättre ifrån oss mot etablerade klubbar i landet, säger Bolton-managern Gary Megson.