Ferguson: Vi ska inte handla

Nöjd med sin trupp

Foto: SIMON DAWSON
Sir Alex sitter nöjd.
FOTBOLL

Inga försäljningar, inga köp.

Så ska Sir Alex Ferguson göra Manchester United till vinnare igen.

– Jag tror inte att det kommer att bli några transfers i januari. Jag är nöjd med vad jag har, säger Manchester Uniteds manager.

Manchester United har landat i England igen med ytterligare en titel i bagaget. Men nu är det mot toppen av Premier League som de regerande mästarna blickar. Höstsäsongen har hittills varit minst sagt skakig för att vara United. Tja, för att vara Premier League och därför är Sir Alex Fergusons mannar väldigt bra med i striden trots att det "bara" blivit nio segrar på sexton matcher. Nu ligger de sju poäng bakom ledande Liverpool som dock har två matcher mer spelade.

– Om vi kommer inom en eller två poäng av ledarna innan nyår så är vi med igen. Den andra halvan av säsongen är den viktigaste eftersom en förlust verkligen betyder något när man kommer till mars och april, säger Ferguson enligt Soccernet.com.

Inga köp

En annan anledningen till att tiden efter januari brukar vara så avgörande är för att det är då transferfönstret öppnar. De stora klubbarna ska handla, men inte Manchester United. Åtminstone inte enligt Ferguson.

– Jag tror inte att det kommer att bli några transfers i janauri. Jag är nöjd med vad jag har. Vi kommer antagligen att ta tillbaka några av ynglingarna vi har ute på lån. Det kan ge oss lite extra skydd, säger han.

Världsmästare

I stället kan Ferguson glädja sig över segern i Japan där LDU Quito besegrades i finalen och United kunde kalla sig världsmästare.

– Att vinna tävlingen var ett lyft för klubben och spelarna. Det var ett fantastiskt bra gjort. Det viktigaste var att vi spelade bra. Spelarna visade stor entusiasm och koncentration matcherna igenom.