Scolari får inga pengar att köpa spelare för

”Han blev lovad pengar”

Foto: Kirsty Wigglesworth
Scolari får inga pengar.
FOTBOLL

Finanskrisen märks till och med hos ryska mijardärer.

Åtminstone när det handlar om deras fotbollsplånbok.

Fråga bara Luis Felipe Scolari.

Chelsea-managern får inga pengar att köpa spelare för.

Enligt engelska medieuppgifter har Felipe Scolari två gånger bett om pengar för att köpa nya spelare för, men båda gångerna fått nobben av ägaren Roman Abramovitj och vd:n Peter Kenyon. Chelsea har inte råd och Scolari får nöja sig med det stjärnlag han har nu, sägs det.

– Felipe lovades pengar innan han kom till klubben. Alla vet att han ville ha Robinho och vad hände där? Han vet att den finansiella situationen har förändrats. Men han ber inte om 20 miljoner pund (230 miljoner kronor) utan bara ett vettigt belopp för att kunna köpa en ny spelare, säger en källa till The Sun.

Med i toppen

I somras spenderade han åtta miljoner pund för att värva Deco från Barcelona. Han ville även ha Robinho som i stället hamnade i Manchester City som är den nya ekonomiska jätten i Premier League. Roman Abramovitj är inte lika intresserad av att spendera längre. Scolari måste nu först sälja spelare om han ska kunna köpa vad han behöver för att få fart på Chelsea igen. Laget har bara en seger på de fem senaste Premier League-omgångarna. Dock är man fortfarande i allra högsta grad med i toppen fortfarande, bara en poäng skiljer upp till ledande Liverpool.

”Ingen lätt match”

Nu väntar match mot West Bromwich hemma.

– För oss är det bara ytterligare en match, men om julen ska bli bra för mig och för Chelsea så måste vi besegra West Brom. Jag säger till folk som ska gå på matchen, förvänta er inte en lätt match, säger Scolari.

ARTIKELN HANDLAR OM