”Han är instabil”

Foto: IAN KINGTON
Ricardo Fuller blir utvisad.
FOTBOLL

Ricardo Fuller, 29, tycker inte om att släppa in mål. Efter West Hams kvittering slog Stoke-­anfallaren till sin egen lagkapten – och fick rött kort.

– Ric är en instabil person. Det finns inga ursäkter för hans beteende, säger tränaren Tony Pullis.

Julhelgens mest bisarra fotbollshändelse utspelade sig på Upton Park i London. I den 51:a minuten knorrade West Hams anfallare Carlton Cole in 1–1 mot bortalaget Stoke.

Då brast det för Ricardo Fuller. Jamaicanen rök ihop med lagkaptenen Andy Griffin – och slog till sin egen spelare. Domaren Michael Jones tvekade inte och plockade upp det röda kortet för våldsamt uppträdande.

”Beklagligt”

– Han slog till ”Griff” på kinden och det är beklagligt. Jag ska prata ut med båda två på måndag, säger Stokes tränare Tony Pullis till Sporting Life.

Tränaren var även missnöjd med hur Fuller hanterade situationen efteråt.

– Ric satt redan på bussen när vi kom in och jag är väldigt besviken på hans reaktion.

Olyckan var inte över med utvisningen för Stoke. Trots ett ledningsmål orkade nykomlingarna inte stå emot med decimerat manskap. Med två minuter kvar styrde West Hams spanjor Diego Tristan in segermålet till 2–1 från ett misstänkt offsideläge.

”Bra överrens”

Att Ricardo Fuller har problem med sitt temperament kom inte som en nyhet för Stoke-managern.

– Ric är en instabil person. Det finns inga ursäkter för hans beteende.

Men att anfallaren rök ihop med just Andy Griffin var desto mer överraskande.

– Ric och ”Griff” kommer överens väldigt bra. De hade till och med en julfest tillsammans där de bytte tröjor, säger Pullis till The Guardian.

FAKTA

Andra fotbollsbråk mellan lagkamrater

Lee Bowyer & Kieron Dyer, Newcastle

Ytterligare två lagkamrater som slagits – under match. De hetlevrade britterna rök ihop mitt under Premier League-mötet mot Aston Villa. Resultatet: två röda kort.

John Hartson & Eyal Berkovic, West Ham

Efter en duell på träning anklagade den eldfängde Hartson sin lagkamrat för att filma. Berkovic slog då efter walesaren – som svarade med att sparka israelen i huvudet.

Olof Mellberg & Fredrik Ljungberg, Sverige

Bråket mellan de svenska stjärnorna var den stora snackisen i uppladdningen till VM 2006. Ljungberg knuffade, Mellberg tog nacksving – framför en hord av journalister.