Släpptes i morse

Engelsk polis i natt: Gerrard delgiven misstanke om misshandel

1 av 3
Polis Stationen i Southport där Gerrard spenderat natten.
FOTBOLL

LONDON/STOCKHOLM. Steven Gerrard, 28, släpptes tidigt i morse från häktet, men är formellt delgiven misstanke om misshandel av en 34-årig dj.

Anledningen: han vägrade spela Gerrards önskelåt.

Nu åtalas Gerrard tillsammans med två av de andra männen.

Den engelske superstjärnan Steven Gerrard gjorde två mål och var bäst på plan när serieledarna Liverpool utklassade Newcastle med 5–1 på söndagseftermiddagen.

– Vi måste få njuta av spelet och vara avslappnade. Jag tror det är viktigt för oss att vara ödmjuka, ha båda fötterna på jorden och fortsätta jobba hårt, sa Gerrard efter matchen.

Men på kvällen, när laget skulle fira storsegern på klubben Lounge Inn i Southport var mittfältaren inte lika lyckosam.

Vid halv tre-tiden på morgonen stegade Gerrard fram till dj:n Marcus McGee, 34, och önskade en låt. När McGee vägrade att spela låten uppstod bråk.

Svurit åt fotbollsspelaren

Enligt poliskällor till engelska medier har dj:n svurit åt fotbollspelaren som svarat med en armbåge.

Därefter grep Gerrards vänner in i bråket. Det resulterade att McGee fick en tand utslagen, flera skärsår från en flaska som slagits i huvudet och var tvungen att uppsöka läkare för att sy fyra stygn. Det är ännu oklart vem i sällskapet – förutom Gerrard fem män mellan 18 och 33 år – som har gjort vad. Men samtliga sex sitter häktade, vilket bekräftas av polisen.

– Sex män greps misstänkta för misshandel. Fyra män, 33, 31, 29 och 19 år gamla från Hyton-omårdet, en 28-årig man från Formby och en 18-årig man från Litherland sitter fortfarande häktade, säger en talesman för Merseysidepolisen till Evening Standard.

Förhören inleddes igår på eftermiddagen och Gerrard släpptes tidigt i morse.

Av de misstänkta är det är bara Steven Gerrard som är professionell fotbollsspelare.

Hysén förvånad

Enligt flera engelska tidningar lämnade Gerrards fru Alex Curran, 26, dagen efter incidenten ett kafé bredvid polisstationen där männen sitter häktade och körde hem i parets gemensamma bil. Hon ville inte tala med pressen.

En talesman för Liverpool FC säger att klubben inte kommenterar anklagelserna. Men The Independent uppger att fotbollsklubbens advokater redan haft ett möte där de diskuterat hur föreningen ska gå vidare.

Den förre Liverpoolförsvararen Glenn Hysén, 49, blev både förvånad och inte förvånad när nyheten nådde honom.

– Jag vet inte exakt vad som hänt men att Gerrard hamnar i de här situationerna överraskar mig. Särskilt sedan han blev kapten, han har mognat något oerhört i den rollen.

– Men att det händer sådana här saker kommer inte som någon chock. Det alltid ett jävla krökande på julen för de engelska spelarna, även om det var ännu värre förr.

Enligt TT åtalas nu Gerrard tillsammans med två av de andra männen för misshandel.

FAKTA

Fler julfester som spårat ur

Manchester City 2004: Joey Barton, som numera spelar i Newcastle, är inte känd för att ha ett gott omdöme. Särskilt inte när han dricker. På Citys julfest 2004 blev mittfältaren förbannad och fimpade sin cigarett – i ögat på junioren James Tandy.

Liverpool 1998: Den då 20-årige Jamie Carragher var först utklädd till Ringaren i Notre Dame. Därefter smorde han, själv halvnaken, in en strippa i raklödder. Baksmällan lindrades inte av att allt dokumenterades noggrant av den engelska pressen.

Newcastle 1999: På julfesten fick alla spelare i truppen en present som skulle representera deras personlighet. Italienaren Alessandro Pistone fick ett fårhjärta som en symbol för feghet. Tysken Dietmar Hamann fick en bok: Hitlers Mein Kampf.